Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii. Sursa - Pexels
Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii. Sursa - Pexels
Plăcintă de mere se face din resturile de pâine, pe care nu vrei să le arunci. În plus, este o alternativă bună de a economisi bani și de a avea pe masă un desert autentic, care va mulțumi pe toată lumea. 

Rețetă este ideală și pentru cei care sunt la dietă, deoarece o felie are doar 160 de calorii! 

Plăcinta poate fi servită după masa prânz sau cină sau ca o simplă gustare sănătoasă și autentica. Prepararea acestui desert este foarte rapidă și simplă. 

Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat 

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

3 mere, 

200 ml de lapte,

300 grame de pâine uscată,

30 grame de migdale feliate sau nuci,

zeama și coaja de la o lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

1 lingură de amidon,

50 grame de ștevia (alternativ zahăr din trestie - 150 g),

zahăr pudră după gust.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată. Prepararea

 

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați merele, îndepărtați miezul, tăiați-le felii, puneți-le într-un bol și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Într-un castron, amestecați îndulcitorul, migdalele (sau nucile), coaja de lămâie, scorțișoara și amestecați bine.

Salată din fasole și roșii, un preparat rustic pentru masa de prânz. Este delicioasă și sățioasă

Tapetați o tavă de 24 cm cu hârtie specială, umeziți-o și strângeți-o bine, ca să adere perfect de fundul și marginile tăvii. Dacă doriți puteți unge tava cu puțin ulei și o puteți tapeta cu făină. Așezați un prim strat de felii de pâine în tavă.

Deasupra puneți un strat generos de mere, peste care presărați din compoziția cu scorțișoară, preparată anterior. 

Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

Continuați să creați alte straturi alternative de pâine veche, mere și compoziția de scorțișoară.

Într-un castron separat, se bate laptele cu lingura de amidon și cu puțină stevie și se toarnă pentru a acoperi uniform întreaga tartă. apoi, tava se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Odată coaptă, scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească. Apoi, așezați tarta pe un platou, decorați-o cu zahăr pudră, feliați-o și o puteți servi pe masă. Poftă bună!

Biscuiți delicioși, fără coacere. Ai nevoie de trei ingrediente și micul dejun e gata

 

Acum când temperaturile au crescut și căldura a devenit insuportabilă nu avem chef să pornim deloc cuptorul. Dar ce să facem când ne este dor de un desert?

Vara este acea perioadă a anului în care schimbăm modul în care mâncăm, în comparație cu iarna. Totuși, nu trebuie să facem greșeala de a mânca doar bucate reci.

Ei bine, dar dacă ne dorim un desert sau ceva delicios de pregătit acasă, dar fără să pornim cuptorul, ce să facem? Renunțăm la ideea de a-l face și mergem la magazin?

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

Acești biscuiți pot fi gătiți și într-o tigaie. Pare incredibil, mai ales când ne gândim că nu conțin unt, ouă și făină.

Să vedem cum să-i preparăm pentru un mic dejun delicios, o gustare sau un desert. Acești biscuiți se prepară fără a porni cuptorul din 3 ingrediente. 

Să începem cu ingredientele: 

200 de grame de fulgi de porumb;

2 sau 3 banane coapte;

300 de grame de ciocolata topită.

Omletă cu vinete și ton, perfectă pentru micul dejun: un preparat savuros și original

Metoda de preparare

Mai întâi, decojiți bananele și zdrobiți-le într-un castron, cu o furculiță. Adăugați fulgii de porumb și amestecați. În acest moment, luați o mână din amestec și formați bile, cărora le dați o formă ovală. După ce ați format toți biscuiții, prăjiți-i, într-o tigaie, câteva minute pe ambele părți.

Salată de cartofi fierți cu ton: un preparat de vară, perfect pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

Lăsăm biscuiții câteva minute să se răcească, apoi îi scufundăm, pe rând, în ciocolată topită și îi așezăm pe un platou, acoperit cu hârtie de copt. Îi ținem vreo zece minute la temperatura camerei, apoi îi dăm la frigider.

După 10 minut, biscuiții sunt gata pentru a fi savurați. Iată cum se prepară acești biscuiți foarte moi și  delicioși. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel