Plăcintă cu vinete și carne la cuptor: ușoară și gustoasă și fără prăjire. Un deliciu care nu trebuie ratat
Astăzi vă prezentăm rețeta unei plăcinte care va fi apreciată de toată familia. Fără să prăjim vinetele vom crea o umplutură suculentă și delicioasă la care nimeni nu va rezista.
Va fi un răsfăț gustos pentru toată familia.
Plăcintă cu vinete la cuptor. Ingrediente:
30 ml ulei de măsline,
7 grame boia dulce,
pudră de usturoi,
2 vinete,
piper negru, sare și oregano după gust,
Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut
Pentru umplutură aveți nevoie de:
200 grame piure de roșii + 30 grame piure de roșii,
200 grame de mozzarella,
350 de grame de carne tocată,
1 linguriță pastă de roșii,
1 ceapă
80 ml apă,
40 grame parmezan ras,
4 grame de chimen
roșii cherry după cum este necesar pentru decor,
pătrunjel, oregano, boia dulce, piper și sare - după gust.
Modul de preparare
Tăiați vinetele în felii de aproximativ 1 centimetru grosime. Într-un bol puneți ulei de măsline, sare, boia de ardei, oregano, praful de usturoi si piper. Cu o pensulă, înmuiată în acest amestec de ulei și condimente, ungeți fiecare felie de vinete.
Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta
Așezați apoi vinetele pe o tava tapetată cu o hârtie de copt. Nu vă rămâne decât să le coaceți un sfert de oră la o temperatură de 180 de grade. În timp ce vinetele se coc, vă puteți ocupa de umplutură.
În timp ce vinetele sunt la cuptor, tăiați cubulețe ceapa și ardeiul și puneți-le într-o tigaie cu uleiul. Sotați-le 4 minute și apoi adăugați usturoiul ras și carnea tocată. Amestecați cu o spatulă și când carnea apare aproape prăjită, asezonați cu piper, sare, ghimbir, boia de ardei și chimen. Integrați și pasta de roșii. Adăugați apoi 200 de grame de piure de roșii și apă. Se adaugă apoi pătrunjelul tocat și se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic.
Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență
Scoateți vinetele din cuptor și puneți-le pe o formă unsă în prealabil cu ulei. Aranjați feliile pe marginile. Apoi aranjam câteva felii de vinete în centrul formei pentru a o acoperi complet. Se adăuga 100 de grame de mozzarella rasă și sosul nostru cu carne tocată. Nivelați bine și apoi o acoperim cu mozzarella rasă rămasă.
La final aduceți feliile de vinete de pe marginile tăvii spre interiorul plăcintei pentru a o închide și presărați 30 de grame de sos de roșii și parmezan ras. Decorați cu putina mozzarella, cu niște roșii cherry, tăiate în jumătate și cu oregano.
Coacem plăcinta circa 20 - 25 de minute, la 180 de grade. Când este gata, adăugați deasupra puțin pătrunjel tocat. Poftă bună!
BONUS. Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.
Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.
Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:
200 grame de cartofi,
50 grame faina integrala,
950 grame faină albă,
750 de grame de apă rece,
240 ml de ulei,
22 grame sare,
4 grame drojdie de bere.
Rețeta pas cu pas
În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați cu energie.
Când compoziția devine omogenă, se mai toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.
Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut
Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.
După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.
Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.
După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.
Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat.
Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News