Ingrediente
- un kg de foi de plăcintă subțiri
- un kg de smântână groasă
- 8 ouă
- 200 grame stafide
- 200 grame de zahăr..
Vezi și: "Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!
Alivenci moldovenești, rețetă. Prăjitura pe care n-o poți refuza
Cum se prepară
Plăcintă cu smântână. Pe un talger dreptunghiular uns cu unt, se așează un strat de 15 foi de plăcintă stropindu-se între fiecare unt topit, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenușele bătute temeinic și albușurile bătute foarte tare spumă iar jumătate din zahăr se presară în ploaie, scrie keracalita-jaristea.ro.
Plăcintă cu smântână. Stratul în talger să fie gros de 3 degete pudrând-se pe deasupra cu zahăr și cu stafide puse dinainte la înmuiat în rom.
Plăcintă cu smântână. Se repetă procedeul cu celelate 15 foi, unse și ele cu untul, smântâna și zahărul și se lucrează grabnic, să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Se coace la foc potrivit.
Vezi și: Motivul pentru care trebuie să bați albușurile separat, când faci omletă. Trucul gospodinelor
Cornuri cu magiun de prune, rețeta copilăriei. Cum o pregătea bunica
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema