Data publicării:
Plăcintă cu legume. Rețeta de post de care nu te mai saturi
Dacă rămâi în pană de idei, în post, acest preparat te va scoate din ipas. Plăcinta cu legume de post este soluția ideală, când vrei, de exemplu, să încerci și altceva decât tradiționala tocană de cartofi, unul din preparatele cel mai des pregătite în această perioadă.
Ingrediente
500 g aluat foitaj fără ou
4-5 cartofi
200 g ciuperci
1 morcov fiert
1 fir praz (partea albă)
6 linguri ulei
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
nucşoară
sare
piper
Cum se prepară
Fierbi cartofii în coajă, îi scurgi şi-i laşi să se răcească. Îi cureţi de coajă, îi tai cubuleţe, razi morcovul pe răzătoarea mare, tai prazul rondele şi ciupercile felii, potrivit clickpoftabuna.ro. Căleşti toate legumele în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Presari mărarul şi pătrunjelul tocate fin şi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Laşi apoi să se răcească.
Aşezi o parte din foitajul dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină, îl întinzi puţin şi îl aşezi într-o tavă.Torni umplutura de legume, netezeşti şi pui a doua foaie întinsă. O înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Coci circa 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit. Serveşti plăcinta caldă sau rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News