Ingrediente
Un kilogram de grame de făină
3 ouă
Un pahar cu lapte
O lingură de unt
Jumătate de kilogram de cartofi
250 de grame de stafide
250 de grame de zahăr
Un cubuleţ de drojdie
Citeşte şi Cum să faci cârnaţii de porc. Cea mai bună reţetă pentru Crăciun
Mod de preparare
Cernem făina, adăugăm laptele călduţ, un praf de sare, drojdia şi un ou, după care frământăm aluatul. Lăsăm să crească 20 de minute.
Între timp preparăm compoziţia. Punem cartofii la fiet. După ce s-au fiert, îi zdrobim şi adăugăm un praf de sare, o lingură de unt, stafidele şi ouăle rămase. Se amestecă bine toate ingredientele.
Întindem aluatul şi punem compoziţia preparată anterior. Se rulează foaia de plăcinte, după care se pune în tava unsă cu puţin ulei. O lăsăm în cuptor timp de 40 de minute. La final se poate pudra cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol