Data publicării:
Plăcintă cu carne de vită: Rețeta mexicană fabuloasă. Gustul este... ay, ay, ay!
Plăcinta cu carne de vită, în stil mexican, este aboslut delicioasă. Este perfectă pentru momentele în care ai musafiri sau chiar pentru zilele petrecute în familie. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
1 aluat
1 ceapă tocată fin
1 ardei jalapeno, tocat (fără seminţe)
2 linguri unt
675 carne tocată de vită
1 linguriţă pudră de chilli
250 ml stock de vită sau apă
2 roşii tocate (fără seminţe şi piele)
30 ml sos de chilli
100 g brânză cheddar, caşcaval răzuit
Cum se prepară
Într-o oală pune untul la topit şi prăjeşte ceapa şi jalapeno timp de aprox 7 minute. Pune carnea tocată şi amestecă bine cu o lingură de lemn pentru a se rupe. Prăjeşte 10 minute. Condimentează cu sare şi piper. Pune pudră de chilli şi mai prăjeşte 1 minut. Pune stock-ul sau apa (încălzită înainte) şi roşiile cubuleţe, scrie atlasculinar.ro. Lasă la fiert, la foc mare, până când lichidul este aproape absorbit, cca 15 min. Îndepărtează de foc şi adaugă pasta de chilli. Amestecă şi lasă la răcit.
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Întinde aluatul în tava de copt şi umple-l cu mixul de carne. Daţi la cuptor 10 minute. Scoateţi tava şi presăraţi brânza răzuită peste carne. Daţi tava la cuptor până când brânza se topeşte şi se maronește frumos la exterior.
Când este gata, se lasă câteva minute la răcit pentru ca gusturile să se combine bine. Se taie şi se serveşte.
- Image by mdjaff on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News