Data actualizării:
Data publicării:

Plăcintă cu brânză sărată și ceapă verde. Rețeta lui Nicolai Tand

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Nicolai Tand a explicat, pas cu pas, cum putem face o plăcintă delicioasă cu brânză.

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 500 g de făină
– un ou
– 100 ml lapte călduţ
– o linguriţă de zahăr
– 20 g de drojdie
– o linguriţă de sare

Pentru umplutură:

– 300 g de brănză de oi frământată, sărată
– o legătură de mărar
– două legături de ceapă verde

Cum se prepară

"Făina se pune într-un castron mare şi adânc şi o aranjăm asemeni unui “vulcan”. Ȋn mijloc adăugăm drojdia, oul, zahărul şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm 15-20 de minute să se umfle puţin drojdia. Pe margine, presărăm sarea. Amestecăm ingredientele şi turnăm treptat laptele călduţ. Se frământă bine, bine, aproximativ 20 de minute.

După lăsăm aluatul la căldură timp de o oră, o oră jumătate, până i se triplează volumul. Apoi, tăiem bucăţi, de dimensiunea unui ou şi le mai lăsăm şi pe ele la crescut încă 15-20 de minute. Apoi, cu sucitorul le întindem de aproximativ 15-20 de centrimetri. Ȋntre timp, noi am pregătit deja compoziţia, în care am amestecat brânza cu verdeţurile.

Întindem aluatul cu făcăleţul, de aproximativ 15-20 de centimetri. Pe jumătate punem compoziţie, apoi acoperim cu cealaltă, ca la pizza calzone, şi “izolăm” aluatul cu ajutorul unei furculiţe.
Se pun la prăjit în ulei încins până se rumenesc", explică Nicolai Tand pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel