Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Arată delicios, iar gustul este fenomenal. Plăcinta americană cu cireșe este o prăjitură perfectă pentru a-i surprinde pe cei dragi. Iată cum se face.

Ingrediente


350 g făină
o lingură de zahăr
o jumatate de linguriță de sare
230 de unt abia scos din frigider și tăiat cubulețe
6 linguri de apă foarte foarte rece, eventual cu câteva cuburi de gheață în ea
un gălbenuș de ou și o lingură de lapte pentru uns
zahăr tos pentru ornat

Ingrediente umplutură 

750 g cireșe proaspete sau congelate
5 linguri de zahăr
2 linguri de făina de tapioca sau amidon de porumb
o lingură de zeamă de lămâie

Vezi și: Cum să faci cartofi prăjiți crocanți. Trucul explicat pas cu pas - video

Mod de preparare aluat

Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Amestecați făina cu untul până arată ca firimiturile. Apoi adaugați apa și amestecati până aluatul începe să se lege. Apoi se împarte în două bile, jumatățile se înfășoară in folie alimentară si se pun la frigider o oră, potrivit retetepractice.ro.

Mod de preparare umplutură

Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Cele 750 de grame de fructe se pun într-un bol, se amestecă cu 5 linguri de zahăr și 2 linguri de făina de tapioca sau amidon de porumb și cu lingura de zeamă de lămâie.

Vezi și: Cum să faci ouă ochiuri la tigaie. Cea mai simplă metodă - video

Asamblarea

Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și scoateti una dintre cele două bile de aluat din frigider. Întindeți jumătatea de aluat. Așezați aluatul într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și tăiați marginile care cad peste tavă, lăsând doar o margine de aproximativ 2 cm.

Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Se răstoarnă fructele în tavă și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat întinsă. Nu-i mai tăiați marginile și încercați să le „tiviți' sub marginea aluatului de jos. Dacă ți se pare prea complicat poți să tai aluatul fășii și să formezi un grilaj deasupra fructelor.

Vezi și: Cum faci zdrențe de ou pentru ciorbă. Este extrem de ușor - VIDEO

Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Înainte de a se băga în cuptor se unge cu gălbenuș de ou bătut cu o lingură de lapte, se presară zahăr tos deasupra și se crestează în câteva locuri ca să aibă pe unde ieși aerul. Se ține la cuptor o oră, iar apoi se lasă la răcit, măcar o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel