Ingrediente
350 g făină
o lingură de zahăr
o jumatate de linguriță de sare
230 de unt abia scos din frigider și tăiat cubulețe
6 linguri de apă foarte foarte rece, eventual cu câteva cuburi de gheață în ea
un gălbenuș de ou și o lingură de lapte pentru uns
zahăr tos pentru ornat
Ingrediente umplutură
750 g cireșe proaspete sau congelate
5 linguri de zahăr
2 linguri de făina de tapioca sau amidon de porumb
o lingură de zeamă de lămâie
Vezi și: Cum să faci cartofi prăjiți crocanți. Trucul explicat pas cu pas - video
Mod de preparare aluat
Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Amestecați făina cu untul până arată ca firimiturile. Apoi adaugați apa și amestecati până aluatul începe să se lege. Apoi se împarte în două bile, jumatățile se înfășoară in folie alimentară si se pun la frigider o oră, potrivit retetepractice.ro.
Mod de preparare umplutură
Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Cele 750 de grame de fructe se pun într-un bol, se amestecă cu 5 linguri de zahăr și 2 linguri de făina de tapioca sau amidon de porumb și cu lingura de zeamă de lămâie.
Vezi și: Cum să faci ouă ochiuri la tigaie. Cea mai simplă metodă - video
Asamblarea
Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și scoateti una dintre cele două bile de aluat din frigider. Întindeți jumătatea de aluat. Așezați aluatul într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt și tăiați marginile care cad peste tavă, lăsând doar o margine de aproximativ 2 cm.
Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Se răstoarnă fructele în tavă și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat întinsă. Nu-i mai tăiați marginile și încercați să le „tiviți' sub marginea aluatului de jos. Dacă ți se pare prea complicat poți să tai aluatul fășii și să formezi un grilaj deasupra fructelor.
Vezi și: Cum faci zdrențe de ou pentru ciorbă. Este extrem de ușor - VIDEO
Plăcintă americană cu cireșe. Rețeta originală. Înainte de a se băga în cuptor se unge cu gălbenuș de ou bătut cu o lingură de lapte, se presară zahăr tos deasupra și se crestează în câteva locuri ca să aibă pe unde ieși aerul. Se ține la cuptor o oră, iar apoi se lasă la răcit, măcar o oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță