Plăcintă acră cu murături. Rețeta, pas cu pas
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Plăcintă cu acrituri? Da! Și e chiar gustoasă!

Plăcinta acră cu murături este o gustare delicioasă, cu un gust intens și puțin picant. Iată o rețetă pentru a pregăti o astfel de plăcintă:

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 căni de făină

1/2 cană de unt topit

1/2 cană de smântână sau iaurt

1 linguriță de sare

Pentru umplutură:

murături (castraveți murați, varză murată, ardei murați, gogonele, conopidă, pepene murat etc.) scurse și tocate fin

1 ceapă mică, tocată

2-3 căței de usturoi, zdrobiți

1/2 cană de ulei vegetal (aprox. 250ml)

sare și piper, după gust

Instrucțiuni:

Începe prin a prepara aluatul. Într-un bol, amestecă făina și sarea. Adaugă untul (sau margarina) și amestecă până când obții un amestec mărunt și sfărâmat. Apoi, adaugă smântâna (sau iaurtul) și frământă totul până când obții un aluat omogen. Dacă este prea lipicios, poți adăuga puțină făină.

Împarte aluatul în două părți egale și formează două bile. Înfășoară-le în folie de plastic și lasă-le să se odihnească la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

În timp ce aluatul se odihnește, poți pregăti umplutura. Într-o tigaie, încălzește uleiul la foc mediu și călește ceapa până devine moale și aurie. Adaugă usturoiul zdrobit și murăturile tocate și călește-le timp de câteva minute. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă umplutura să se răcească.

Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru plăcintă, pe care o ungi ușor cu unt sau ulei.

Scoate o bucată de aluat din frigider și întinde-o pe o suprafață presărată cu făină, până obții un cerc care să acopere baza tăvii. Așază aluatul în tava unsă.

Adaugă umplutura de murături peste aluat și nivelează-o uniform.

Scoate cea de-a doua bucată de aluat din frigider și întinde-o pentru a acoperi umplutura. Poți să decorezi partea de sus a plăcintei cu modele sau să faci găuri în ea, pentru a permite aburului să iasă.

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devine aurie și crocantă.

După ce a fost coaptă, lasă plăcinta să se răcească înainte de a o tăia în bucăți și de a servi.

Această plăcintă acră cu murături este perfectă pentru sărbători, dar nu numai. Se poate servi rece sau caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel