Plăcinta acră cu murături este o gustare delicioasă, cu un gust intens și puțin picant. Iată o rețetă pentru a pregăti o astfel de plăcintă:
Ingrediente:
Pentru aluat:
2 căni de făină
1/2 cană de unt topit
1/2 cană de smântână sau iaurt
1 linguriță de sare
Pentru umplutură:
murături (castraveți murați, varză murată, ardei murați, gogonele, conopidă, pepene murat etc.) scurse și tocate fin
1 ceapă mică, tocată
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1/2 cană de ulei vegetal (aprox. 250ml)
sare și piper, după gust
Instrucțiuni:
Începe prin a prepara aluatul. Într-un bol, amestecă făina și sarea. Adaugă untul (sau margarina) și amestecă până când obții un amestec mărunt și sfărâmat. Apoi, adaugă smântâna (sau iaurtul) și frământă totul până când obții un aluat omogen. Dacă este prea lipicios, poți adăuga puțină făină.
Împarte aluatul în două părți egale și formează două bile. Înfășoară-le în folie de plastic și lasă-le să se odihnească la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
În timp ce aluatul se odihnește, poți pregăti umplutura. Într-o tigaie, încălzește uleiul la foc mediu și călește ceapa până devine moale și aurie. Adaugă usturoiul zdrobit și murăturile tocate și călește-le timp de câteva minute. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă umplutura să se răcească.
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru plăcintă, pe care o ungi ușor cu unt sau ulei.
Scoate o bucată de aluat din frigider și întinde-o pe o suprafață presărată cu făină, până obții un cerc care să acopere baza tăvii. Așază aluatul în tava unsă.
Adaugă umplutura de murături peste aluat și nivelează-o uniform.
Scoate cea de-a doua bucată de aluat din frigider și întinde-o pentru a acoperi umplutura. Poți să decorezi partea de sus a plăcintei cu modele sau să faci găuri în ea, pentru a permite aburului să iasă.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când devine aurie și crocantă.
După ce a fost coaptă, lasă plăcinta să se răcească înainte de a o tăia în bucăți și de a servi.
Această plăcintă acră cu murături este perfectă pentru sărbători, dar nu numai. Se poate servi rece sau caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cod Galben de averse, grindină și vânt. Zonele vizate
- Am discutat cu Ioana Fotache, sociolog, despre Nemo, persoana non-binară care a câștigat Eurovision. Tu știai cum trebuie să vorbești persoanelor cu acest gen?
- „Poarta către Infern” din Siberia se deschide. De ce ar trebui să ne îngrijoreze
- Zodia care nu are timp nici să respire în săptămâna 13 - 19 mai. Daniela Simulescu: Vă fac o recomandare / Video
- Serialul turcesc “O dragoste” va fi difuzat în fiecare luni și marți, iar “Vinovați de iubire”, de miercuri până vineri, la Kanal D
- România, lovită de un ciclon. Elena Mateescu, ANM: Vorbim de temperaturi minime destul de coborâte, lapoviță și ninsoare
- Rareș Bogdan și-a prezentat noul ceas rusesc. Cât a costat noua achiziție
- Boala care crește riscul de AVC de 8 ori, iar de infarct de 10 ori. Cristina Pricop, Public Affairs Head Sanofi România: O maladie banală omoară, indirect, prin niște comorbidități care duc la deces
- Tun imobiliar, dus la alt nivel de Valentin Resmeriță, candidat PNL la Primăria Focșani. E de noaptea minții o asemenea tranzacție! Își va trece tot orașul în proprietatea sa?
- „Stăpânul inelelor“ se întoarce. Primele imagini din noul sezon cu Sauron, Galadriel și Celebrimbor / video