Pizza pe lipie, cea mai rapidă și delicioasă rețetă, gata în 10 minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Pizza pe lipie este foarte gustoasă, sățioasă și se face extrem de rapid. În doar câteva minute poți mânca o pizza pe gustul tău.

Când nu ai timp și chef să faci aluatul pentru pizza, poți folosi o lipie libaneză. Poți adăuga pe pizza aproape orice produse din frigider.

Ingrediente:

lipie libaneză,

ketchup,

cașcaval, 

salam,

roșii,

ciuperci,

mozzarella.

 

Prepararea rețetei

 

Este o plăcere să gătești această pizza. Vei depune un efort minim, iar gustul va fi delicios. Întinde ketchup pe lipie, apoi, ciupercile feliate și feliile de mozzarella.

Acoperă totul cu o altă lipie. Unge și această lipie cu ketchup, pune feliile de roșii și feliile de salam.

Plăcinta cu mere va fi întotdeauna moale. Iată greșelile pe care le faci fără să-ți dai seama

Acoperă cu a treia lipie, care se unge cu ketchup, iar deasupra se pune cașcaval din belșug. Pizza se dă în cuptor pentru 10 minute, la o temperatura de 200 de grade. Poftă bună!

 

Transformă pâinea veche în pizza crocantă, în câteva minute

 

Îți prezentăm o rețetă gustoasă și ieftină, perfectă pentru a pregăti ceva atunci când nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie. În doar câteva minute vei pune pe masă o mâncare caldă și gustoasă.

Ingredientele de care ai nevoie:

8 felii de pâine,

100 grame de brânză scamorza afumată,

jumătate de ceapă,

2 ouă,

4 hamsii in ulei,

o linguriță de capere,

100 grame de pulpă de roșii,

câteva roșii cherry,

un ardei verde dulce,

frunze de busuioc,

ulei de măsline extra virgin,

sare și oregano după gust.

 

Procedura de preparare 

 

Feliile de pâine se prăjesc, pe ambele părți, într-o tigaie timp de 5 minute. Ouăle se fierb circa 10 minute, apoi se răcesc și se taie felii.

Ouă Shakshuka, cele mai bune pe care le vei mânca vreodată: sunt gata în cinci minute

Într-o tigaie mică, prăjește roșiile cherry, tăiate în jumătate, timp de 5 minute, cu un praf de sare și lasă-le deoparte. În aceeași tigaie se rumenește ceapa, tăiată felii, cu un strop de ulei. Se adaugă pulpa de roșii, o frunză de busuioc și un praf de sare și se gătește 5 minute.

Patru felii de pâine se ung cu sosul de roșii cu ceapă. De asupra se adaugă câte o hamsie, câteva capere, felii de oua și cubulețe de brânză scamorza. La final, se adaugă câte un strop de ulei și puțin oregano.

Carne de porc, înăbușită în sos de mere: un deliciu care se gătește doar 10 minute, în friteuză

Pe celelalte 4 felii de pâine se pun roșiile cherry, ardeiul iute tocat, cubulețe de brânză scamorza,  frunze de busuioc, un strop de ulei și un strop de oregano.

Pune feliile de pâine pe o tavă de copt și coace-le la 220°C, câteva minute sau până când brânza se va topi. Transferă feliile de pâine pe un platou și servește-le pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel