Pizza cu rucola și roșii cherry. O rețetă delicioasă, ideală în Postul Paștelui
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
pizza
pizza
Ce ai spune de o pizza cu rucola și roșii cherry?

Este o rețetă delicioasă, ideală în Postul Paștelui! Desigur, o poți consuma oricând vrei tu, mai ales că parmezanul o face și mai gustoasă!

Porții: 2 | Cost: 18.76 lei

Ingrediente:


• 400g făină fără gluten
• 220g apă
• 30g ulei de măsline
• 7g drojdie
• piure de tomate
• rucola
• roșii cherry
• ierburi
• parmezan fara lactoză



Mod de preparare:

 


• adăugați apa într-un castron mare
• adăugați drojdia și amestecați bine
• adăugați făina și frământați bine
• adăugați uleiul de măsline
• așezați aluatul de pizza într-un castron care este uns cu ulei de măsline
• acoperiți cu folie și lăsați aluatul să dospească timp de 30-45 de minute
• preîncălziți cuptorul la 220 de grade
• întindeți aluatul cu un făcăleț
• adăugați piure de roșii și ierburi
• introduceți pizza la cuptor timp de 15 minute
• lăsați-o să se răcească timp de 2 minute și adăugați argula și roșiile cherry
• presărați parmezan, conform Endofoodart.com.

 

VEZI ȘI: Rețetă tocăniță de mazăre. Secretul Ralucăi Rotariu pentru a ieși delicioasă

 

 

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: tocăniță de mazăre. 

Rețetă tocăniță de mazăre



„Avem nevoie de:

500g mazăre congelată

o ceapă albă

3 morcovi

un ardei roșu

100 ml pastă de tomate 

2 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

Cum preparăm?

Într-o oală punem la încins untul clarificat. Tocăm mărunt ceapă și o adăugăm peste unt pentru a se căli. Între timp pregătim morcovii și ardeii. Îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapa călită.

Lăsăm totul la călit timp de 2-3 minute, timp în care amestecăm pentru a ne asigura că legumele nu se ard. Adăugăm 2 căni de apă și lăsăm totul la foc mic până când încercăm morcovii cu o furculiță și aceștia sunt fierți. Dacă apa scade, putem completa periodic cu câte un pahar. Adăugăm pasta de tomate și mazărea și mai lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute”, a spus Raluca Rotariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel