Pizza cu ciuperci și pizette cu vinete - Ingrediente și mod de preparare
Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătesc două rețete cu specific italian: o pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete.
Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii, a preparat două rețete simple, dar delicioase de pizza.
Pizza cu ciuperci și pizette cu vinete - Ingrediente
Ca la orice rețetă clasică de pizza, ingredientele se împart pe categorii: ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru sos și ingrediente pentru topping. Însă, rețeta de pizzete nu necesită aluat, baza acestora va fi din rondele de vinete.
Ingrediente pentru pizza cu ciuperci:
aluat de pizza;
sos de roșii;
mozzarella;
ciuperci champignon;
ciuperci portobello;
sare și piper;
ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente pentru pizzette:
vinete;
sare și piper;
ulei de măsline extravirgin;
usturoi;
șuncă de praga;
roșii cherry.
Pizza cu ciuperci și pizzette cu vinete - Mod de preparare
Aluatul pentru pizza este unul clasic. Aluatul se prepară cu o zi înainte și se lasă la rece, astfel va fi mai elastic.
Cum se prepară pizza cu ciuperci
Se întinde aluatul de pizza într-o foaie circulară, direct în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se aplatizează la interior, iar marginile se ridică ușor sub formă de coșuleț. Astfel, sosul de roșii și toppingul vor rămâne în interiorul aluatului.
Peste aluatul de pizza se întinde sosul de roșii, apoi se răzuiește cât mai multă mozzarella. Se așază ciupercile champignon de jur împrejur, iar la mijloc se așază o ciupercă mare portobello. Ciupercile se stropesc cu puțin ulei de măsline și se presară cu sare.
Se coace pizza cu ciuperci pentru 20-25 de minute la 220-230 de grade Celsius.
Cum se prepară pizzette cu vinete
Vinetele bine spălate se taie în rondele de cinci - șase mm grosime. Se presară cu sare, se lasă să elimine lichidul și șe șterg cu prosoape de hârtie. Apoi, se trag rondelele de vinete la tigaie în puțin ulei aromatizat cu usturoi.
Peste rondelele de vinete se întinde sos de roșii și se presară mozzarella răzuită. Apoi, se așază bucăți de șuncă presată și roșii cherry întregi sau feliate, notează a1.ro.
Se coc pizzettele pentru 15 minute la 220 de grade Celsius sau până când se gratinează frumos.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News