Ai nevoie de 800 grame făină, jumătate de litru de apă călduță (500 ml), 30 de grame de drojdie proaspătă sau două plicuri a câte 7 grame, 2 lingurițe rase de sare, 1 lingură de zahăr, 5 linguri ulei.
Mod de preparare:
Amestecați drojdia cu zahărul și cu apa. După câteva minute, adăugați uleiul și 400 gr făină. Amestecați bine, apoi adăugați sarea și restul de făină, treptat. Se lasă la dospit 30 de minute și apoi se întinde aluatul.
Puneți o foaie de copt pe tava de cuptor, adăugați aluatul deja întins pentru foaia de pizza și apoi tot ceea ce doriți pentru o pizza conform gustului dvs.
Pizza va fi gata în maximum 10 minute, la foc mediu.
Cum vă dați seama că aluatul s-a copt? E simplu, marginile se desprind se foaia de copt și vor fi puțin ridicate.
Din această rețetă vor ieși două pizza mari, cât două tăvi de cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol