Piure de cartofi cum nu ai gustat până acum. E cel mai bun! - rețetă
În rândurile ce urmează vă spunem ce trebuie să faceți pentru a prepara cel mai bun piure de cartofi.
Ingrediente rețetă piure
1 kg de cartofi
100 gr de unt
200 ml de lapte caldut
150 gr de parmezan ras
o jumătate de legătură de mărar tocat
sare, piper după gust.
Metodă de preparare
Curață cartofii de coajă și lasă-i în apă rece timp de 30 de minute, apoi pune-i la fiert într-o oală cu un praf de sare. Când cartofii sunt moi, scoate-i din apă și zdrobește-i parțial. După aceea, adaugă untul, laptele și parmezanul ras, zdrobind în continuare până când obții o compoziție omogenă.
Condimentează după gust, amestecând piureul. La final, presară mărarul proaspăt peste piureul de cartofi și servește preparatul cald, notează divahair.ro. Piureul de cartofi poate fi mâncat alături de o friptură de pui la grătar și de o salată verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News