Pițurcă: Cine este Toșca ca să se retragă de la echipa națională? Am vorbit cu Boloni și el voia să vină ca selecționer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a analizat situația ”tricolorilor” după dezastrul din Liga Națiunilor, unde reprezentativa noastră ocupă ultimul loc în grupă, cu o singură victorie.  

Acesta l-a criticat pe Toșca pentru că s-a retras de la națională: 

"Ăsta e un exemplu negativ pentru jucătorii tineri! Ce faci? Când pierzi un meci, ne retragem, plecăm? Toșca, cine este Toșca ca să se retragă de la echipa națională. A jucat trei meciuri și se retrage? Poate o fi avut anumite motive. Naționala devine neinteresantă pentru jucători"

Fostul selecționer a declarat și că Laszlo Boloni a fost aproape de a semna cu naționala.

”Boloni voia să vină la echipa națională, am vorbit cu el. Ar fi vrut să antreneze la final de carieră echipa națională. A avut acele discuții, nu i-au convenit. 

I-am zis că, atunci când au dorit asta de la el, nu îl doreau cu adevărat. N-au vrut să-l angajeze, Loți putea să pregătească preliminariile viitoare.

Pentru el a fost foarte bine că nu a venit. Să fim sinceri, nu cunoaște foarte bine fotbalul românesc. Loți Boloni avea nevoie de cel puțin un an de zile să cunoască fotbalul românesc. 

Eu acum, dacă aș veni la echipa națională, aș avea nevoie de 3-4 meciuri pentru a-mi da seama cine poate juca la echipa națională cum vreau eu. 

Este foarte greu cu acești jucători tineri, sunt pretențioși. Sunt unii care nu joacă sau joacă puțin, sunt scoși, fac mutre”, a explicat Pițurcă, la sport.ro.

Laszlo Bölöni va antrena din nou în Franţa. El îl va înlocui pe Frédéric Antonetti la Metz

Laszlo Bölöni va deveni noul antrenor al lui Metz, conform publicaţiei franceze L'Équipe. Românul are sarcina de a readuce pe prima scenă echipa retrogradată la finele actualului sezon.

Metz i-a găsit un succesor lui Frederic Antonetti. Potrivit informaţiilor furnizate de L'Équipe, Laszlo Bölöni va fi noul antrenor al granzilor. Fostul antrenor al lui Nancy este alegerea lui Lucien d'Onofrio, noul consilier al preşedintelui Bernard Serin.

Antrenorul român de 69 de ani este disponibil, de la plecarea sa de la Panathinaikos, în luna mai 2021.

În plus, clubul din Lorraine va numi în curând un nou director sportiv, care nu va fi Michel Preud'Homme, care a fost luat în calcul la un moment dat.

Laszlo Bölöni a fost recent în vizorul Federaţiei Române de Fotbal pentru postul de selecţioner, însă cele două părţi nu au ajuns la un acord.

Metz a retrogradat în acest sezon şi românul e aşteptat să readucă la finele sezonului viitor pe prima scenă, echipa franceză cu o tradiţie de 90 de ani pe scena din hexagon Bölöni a mai antrenat în Franţa pe Nancy, AS Monaco, Rennes şi Lens.

Edward Iordănescu, după înfrângerea cu Muntenegru: Concluziile sunt triste, nu văd bine viitorul naţionalei

Viitorul echipei naţionale de fotbal a României nu se vede bine, de vreme ce concluziile sunt triste după înfrângerea de pe teren propriu în faţa selecţionatei Muntenegrului, cu 0-3, a afirmat la finalul partidei selecţionerul Edward Iordănescu. 

'În momentul de faţă cu siguranţă că nu văd bine viitorul echipei naţionale, deoarece concluziile sunt triste. Din păcate a fost şi neşansă pentru că am avut momentele noastre. Şi neşansă a fost şi în seara asta, dar asta nu ne scuză cu nimic.

Cred că ar trebui să fim obiectiv şi să tragem nişte concluzii despre joc. Am pierdut toate duelurile, nu a mai putut fi la fel cum am fost cu Finlanda, nu au mai avut intensitate, adversitate, nu am mai câştigat duelurile, nu au mai fost primii la minge, din primele momente am pierdut lupta fizică şi asta a făcut diferenţa', a spus Iordănescu în conferinţa de presă de după meci.

El a precizat însă că are încredere în continuare în 'marja de progres' a primei reprezentative. 'Eu cred în continuare în această echipă, cred că echipa naţională are marjă de progres, sunt foarte mulţi jucători tineri care vin din spate.

Am apelat la o parte dintre ei, mai sunt şi alţii importanţi. Nu va fi uşor indiferent cine va conduce echipa naţională, nu va fi uşor pentru că factorii externi afectează şi până la urmă eu înţeleg şi asta', a completat Iordănescu. Tehnicianul nu a dorit să facă o paralelă între selecţionata României, care a pierdut acasă cu 0-3 în faţa Muntenegrului şi cea a Ungariei, care a câştigat cu Anglia, în deplasare, cu 4-0.

'Nu aş face o paralelă cu Ungaria, trebuie să ne acceptăm situaţia şi statutul, să tragem concluziile care sunt greu de digerat, sunt triste. Suntem aici, trebuie să vedem ce e de făcut şi să luăm deciziile corecte. Pentru că eu refuz să cred că fotbalul românesc nu are perspective, că nu are potenţial. Dar s-au făcut lucruri pe care trebuia să le facem diferit', a mai spus Iordănescu.

Naţională de fotbal a României a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Capitală, într-un meci din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor la fotbal. România, care ocupă utimul loc în grupă, are în mandatul lui Edward Iordănescu o victorie (1-0 cu Finlanda), un egal (2-2 cu Israelul, amical) şi patru înfrângeri (0-1 cu Grecia, în meci amical; 0-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia, 0-3 cu Muntenegru), potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel