Pistol: Anularea amenzilor PLF pentru anumite categorii nu este posibilă / Principalele modificări
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Adriana Pistol / Foto: gov.ro
Adriana Pistol / Foto: gov.ro
Anularea amenzilor PLF pentru anumite categorii nu este posibilă, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol. 

Într-o conferință de presă organizată vineri seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol a declarat că nu este posibilă anularea amenzilor pentru necompletarea formularului PLF pentru anumite categorii. 

Adriana Pistol crede că persoanele respective probabil vor câștiga foarte ușor în instanță și nu vor plăti nimic.

Făcând referire la OUG care exceptează anumite categorii de la completarea PLF, Adrian Pistol a adăugat că „lecțiile învățate au fost utilizate în această ordonanță”.

VEZI ȘI: Pistol explică formularul de localizare a pasagerului: s-au redus amenzile pentru necompletare


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol, a explicat, vineri seara, formularul de localizare a pasagerului, anunțând că s-au redus amenzile pentru necompletare de la 1.000 de lei la 500 de lei.

Principalele modificări anunțate de Adriana Pistol:

- termenul de 24 de ore în care se putea completa până acum formularul, înainte de intrarea în România, a fost extins la 72 de ore. Formularul poate fi completat și la 24 de ore după trecerea graniței;

- au fost introduse excepții referitoare la câteva categorii profesionale care trec granița des și nu pot completa practic formularul de fiecare dată. Pistol a anunțat că aceste persoane exceptate trebuie să completeze o singură dată formularul, iar dacă nu vor mai face parte din categoriile exceptate vor anula primul formular. Este vorba despre piloți, mecanici de locomotivă, transportatori de mărfuri, persoane care lucrează în statele vecine României și trec granița cel puțin o dată pe zi, navigatori, personal medical care ar putea transporta pacienți peste hotare, conform Mediafax.

- a crescut perioada cât sunt păstrate datele personale din formular la 6 luni, având în vedere necesitatea, în unele cazuri, de a dovedi felul în care a fost completat dacă există litigii de natură juridică în privința amenzilor

- amenzile pentru cei care nu au completat formularul nici după intrarea în țară au fost reduse de la 1.000 de lei la 500 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel