Pisicile sunt vedetele zilei. De ce trebuie să le răsfeți din plin astăzi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pisicile sunt vedetele zilei. De ce trebuie să le răsfeți din plin astăzi / Foto: Pixabay, de TeamK
Pisicile sunt vedetele zilei. De ce trebuie să le răsfeți din plin astăzi / Foto: Pixabay, de TeamK
Află în articol de ce ar fi bine ca astăzi să îți răsfeți din plin pisica.

Ziua de 10 iulie este una dintre cele mai îndrăgite de cei care iubesc pisicile pentru că astăzi este marcată Ziua pisoilor, însoţită de hasthtag-ul #KittenDay, relatează Agerpres.

Aceste feline, pe care Abraham Lincoln, cel de-al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, le descria drept "cele mai pufoase, mai dulci şi mai încântătoare creaturi de pe Pământ", ne umplu chipurile de zâmbete şi sufletele de căldură şi sunt astăzi mai răsfăţate ca oricând.

Pisicile au fost domesticite relativ recent comparativ cu cel mai bun prieten al omului, câinele, în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, dar au ajuns să ocupe un loc aparte în istoria şi cultura civilizaţiei umane şi au devenit nelipsite din orice oraş, câştigându-şi aprecierea atât ca animale utile pentru alungarea dăunătorilor cât şi pentru companie.

Această sărbătoare a fost creată de activista şi autoarea americană Colleen Paige din dorinţa de a atrage atenţia asupra pisoilor care se nasc şi trăiesc pe străzi în condiţii grele şi care au nevoie de îngrijire şi de câte un cămin unde să se simtă apreciaţi şi iubiţi.

Tot astăzi, Ziua picnicului cu ursuleţul de pluş



Vremea de vară invită la picnic, iar astăzi există un motiv în plus pentru petrecerea timpului în natură deoarece este celebrată Ziua picnicului cu ursuleţul de pluş (#TeddyBearPicnicDay).

Această sărbătoare a fost inspirată, conform daysoftheyear.com, de cântecul "The Teddy Bear's Picnic" al compozitorului american John Walter Bratton, scris în 1907 şi căruia i-au fost adăugate versuri de compozitorul irlandez Jimmy Kennedy în 1932.

Aşadar, potrivit popularului cântec pentru copii, această zi se sărbătoreşte la iarbă verde împreună cu familia şi, evident, "un ursuleţ de pluş care a fost cuminte" şi care "merită astăzi să fie răsfăţat" la umbra copacilor cu "multe mâncăruri uimitoare şi jocuri minunate".


Astăzi este și despre albine



Frumoase, harnice, esenţiale pentru polenizare, dar şi deosebit de fragile, albinele din toate speciile se confruntă în ultimele decenii cu pericole precum poluarea mediului înconjurător, agricultura intensivă, utilizarea pesticidelor ori dispariţia habitatelor naturale şi urbanizarea. La acestea se adaugă schimbările climatice care favorizează, printre altele, migrarea şi dezvoltarea speciilor invazive şi a bolilor. Toate acestea ameninţă biodiversitatea, producţia mondială a culturilor, care depind, în mare parte, de aceşti polenizatori şi, în cele din urmă, siguranţa alimentară.

Aşadar, aceste insecte au o importanţă vitală în ecosistemul planetei noastre, iar astăzi este marcată ziua în care trebuie să avem grijă să nu călcăm pe albine - #DontStepOnABeeDay -, o sărbătoare prin care se încearcă creşterea gradului de conştientizare cu privire la pericolele care ameninţă viitorul acestor vieţuitoare mici, dar cu un rol atât de important pe Pământ.

La cules de afine



Unele dintre cele mai îndrăgite şi sănătoase fructe sunt celebrate astăzi prin Ziua culesului de afine (#PickBlueberriesDay), care încurajează cunoaşterea, aprecierea şi cultivarea acestor adevărate comori delicioase din natură.

Această sărbătoare a fost fondată în Statele Unite, iar din 2003 ziua a fost recunoscută oficial de către Departamentul American de Agricultură.

Deosebit de bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale, afinele sunt considerate "superalimente" deoarece oferă numeroase beneficii celor care obişnuiesc să le consume frecvent. Ele se culeg în această perioadă, atât din culturi cât şi din zonele sălbatice în care cresc spontan şi li se pot conserva proprietăţile binefăcătoare organismului prin congelare, dar şi sub formă de gem, suc ori dulceaţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel