Pisicile aterizează întotdeauna în picioare? Află și de ce felina ta mănâncă plante
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pisicile aterizează întotdeauna în picioare? Află și de ce felina ta mănâncă plante / Foto: Pixabay, de croisy
Pisicile aterizează întotdeauna în picioare? Află și de ce felina ta mănâncă plante / Foto: Pixabay, de croisy
Află în articol răspunsurile.

Pisicile aterizează întotdeauna în picioare. Această afirmație nu este în întregime adevărată, totul depinde de înălțimea de la care cade pisica ta. Dacă înălțimea este prea mică, animalele lovesc adesea pământul în lateral, iar atunci când pisicile cad de la o înălțime foarte mare, își pot corecta poziția corpului și pot ateriza în picioare. Cercetătorii observă că rănile sunt mai grave pentru căderile de la mai puțin de șapte etaje decât pentru căderile de la înălțimi mai mari. Au fost documentate cazuri de pisici care au căzut de la etajul 32 al zgârie-norilor din New York și au supraviețuit, scrie naukatv.ru.

"Studiile arată date diferite despre căderi sigure și periculoase. Aceasta este o poveste controversată, important fiind să nu folosiți aceste concluzii ca ghid de acțiune, să presupuneți că pisica va cădea în picioare și să o lăsați să cadă", avertizează Anastasia Antonevich.

Da, pisicile au un aparat vestibular bun, dar în același timp un instinct de vânătoare foarte puternic. Felinele pot sări pe fereastră după o pasăre sau după insecte, indiferent de înălțime. Potrivit statisticilor, cele mai traumatizante luni pentru animalele de companie sunt vara, când proprietarii lasă balcoanele și ferestrele deschise.

VEZI ȘI: De ce pisicile nu se înțeleg cu câinii? Trucuri care te vor ajuta să îi împrietenești

De ce pisicile mănâncă plante?


Într-un studiu efectuat pe 1.000 de pisici, s-a constatat că consumul de plante este un comportament extrem de comun, 71% dintre pisici fiind observate făcând acest lucru. Conform ipotezei oamenilor de știință norvegieni, utilizarea ierbii în trecut a ajutat animalele să expulzeze paraziții prin creșterea activității musculare în tractul digestiv.

Acest instinct a fost înrădăcinat în cursul evoluției, iar acum chiar și pisicile domestice fără paraziți în intestine mănâncă iarbă. Mulți proprietari de pisici descoperă că animalele lor de companie atacă plantele atunci când se simt rău și doresc să vomite.

"Pisicile domestice sunt creaturi destul de complexe, cu un comportament plastic dezvoltat, sunt interesate de diferite experiențe noi, așa că pot mânca parțial plante doar pentru a-și diversifica viața. Pisicile domestice au nevoie de stimulare, gusturi noi, senzații, jucării. Uneori, consumul de plante este doar un joc pentru ele", spune Antonevici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel