Pisica unui important ministru, bănuită că e agent secret din China
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Publicația engleză The Independent scrie că Freya, pisica ministrului de Finanţe al Marii Britanii George Osbourne, este bănuită că ar acţiona ca agent secret al Chinei.

[caption id="attachment_327089" align="alignleft" width="276"] Foto: independent.co.uk[/caption]

Suspiciunile au apărut atunci când pisica a dispărut şi a reapărut, în mod misterios, în 2012. Felina a fost cumpărată pentru cei doi copii ai familiei Osbourne, pe vremea când trăiau în Notting Hill. Ea a dispărut după câteva luni, pentru a reapărea trei ani mai târziu, fiind găsită datorită cip-ului implantat de veterinar.

Freya l-a detronat rapid pe Larry - motanul Primului Ministru britanic - din înalta funcţie de vânător oficial de şoareci în Downing Street. Prin desele sale plimbări în casele demnitarilor și în camera unde se reunește cabinetul primului-ministru, felina a atras mai multe suspiciuni asupra sa.

Aventurile sale nu se opresc însă aici: ea își petrece nopțile la un bar, fiind adusă acasă de angajații localului de fiecare dată. A fost văzută și în Trafalgar Square, fiind descoperită chiar în culisele Trafalgar Studio Theatre. Suspiciunile însă au fost amplificate în momentul în care Freya a fost găsită în încăperea de comandă a unor exerciții militare secrete.

E Freya agent spion al Chinei?

"L-am întrebat pe George dacă e sigur că Freya nu e spion. El a râs", povesteşte o sursă apropiată ministrului citată de realitatea.net.

Surse oficiale neagă posibilitatea ca pisica să fie spioana Chinei, admiţând că e normal să se ocupe, însă, de spionaj intern: "e totuşi pisica Ministrului de Finanţe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel