Data publicării:

Piroman, prins cu ajutorul dronei. Cum a reacționat când a realizat că este filmat. Oficial: De unde a venit? Din peșteri?

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Piroman, prins cu ajutorul dronei. FOTO: captura video
Piroman, prins cu ajutorul dronei. FOTO: captura video
Piromanii sunt prinși cu ajutorul dronelor. Guvernatorul Calabriei susține că amenzile sunt insuficiente.

Guvernatorul Calabriei, Roberto Occhiuto, a anunțat într-o înregistrare video postată pe profilul său de Facebook, că un alt piroman a fost prins și raportat carabinierilor datorită unei drone a Regiunii, notează Ansa.it.

”Calabria este o regiune civilizată. Dar are și câțiva imbecili care se duc și dau foc la păduri, ca acesta pe care l-am prins. Lucrul absurd este că a încercat să doboare și drona care îl filma, aruncând cu pietre în ea. Dar de unde a venit? Din peșteri?

Am desfășurat tot ceea ce am putut pune la dispoziție pentru a combate incendiile. Personalul și voluntarii companiei interne a regiunii Calabria, Green, și Protecția Civilă sunt angajați.

Anul acesta vom desfășura până la 30 de drone, pentru că singura modalitate de a contracara prostia celor care distrug pădurile din Calabria este descurajarea. Așadar, și în acest an, în ceea ce privește incendiile, toleranță zero”, afirmă Occhiuto în videoclipul postat pe rețeaua de socializare.

Amenzile, insuficiente

În același timp, Occhiuto susține că sancțiunile sunt insuficiente în această luptă pe care autoritățile o au cu piromanii.

”Din păcate, îi denunțăm, îi raportăm la carabinieri, dar atunci poate că trebuie să înăsprim sancțiunile, pentru că de multe ori primesc o amendă sau puțin mai mult. În schimb, a interveni pentru combaterea incendiilor înseamnă mai ales a desfășura o acțiune de descurajare împotriva celor care distrug cu bună știință capitalul natural al unor regiuni frumoase ca a mea”, a mai spus Occhiuto, citat de Reggio Today.

Reamintim că Italia se confruntă cu o vreme extremă, cu loi torențiale ți grindină în zona de nord a țării, dar și cu val de căldură, în sudul țării, unde au fost înregistrate temperaturi de 47,6 grade Celsius.

Săptămâna trecută pompierii italieni ai petrecut o noapte întreagă în lupta ci incendiile, dintre care unul s-a apropiat foarte mult de aeroportul din Palermo.

”Ne confruntăm în Italia cu una dintre cele mai complicate zile dn ultimele decenii, ploi torențiale, tornade și grindină în nord, precum și căldură toridă și incendii devastatoare în centru și sud”, a declarat ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci.

Citește și: Bucăți de grindină de 19 centimetri au căzut în Italia. Este un record pentru Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel