Piramida alimentară, înlocuită de farfuria alimentară lansată de Michelle Obama
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Celebra piramidă alimentară, creată în 1992, în care se prezintă fiecare categorie de alimente, a fost înlocuită de ”Farfuria alimentelor”, care este mult mai simplistă. Se pare că de-a lungul anilor piramida alimentară a creat confuzii în rândul oamenilor, care nu au înțeles că alimentele din vârful și de la baza ei trebuie consumate rar sau foarte rar. Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama a lansat, joi, înlocuitorul acestei piramide, un ghid mai uşor de citit referitor la alimentele pe care ar trebui să le consumăm.

Designul este simplu și nu mai crează confuzie în rândul americanilor. Farfuria este un cerc, împrățit în patru părți de dimensiuni diferite. Doamana Obama a explicat că mărimea părților ne arată cât ar trebui să consumăm din acea categorie de alimente.

” Ce poate fi mai folositor și simplu decât o farfurie?, a spus Michellle Obama.

Reprezentanții Departamentului de Agricultură din Statele Unite au declarat că noua reprezentare grafică este mult mai simplistă și atrage atenția consumatorilor. Aceștia vor să promoveze intens farfuria, care seamna cu o plăcintă tăiată în patru, pe rețele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel