Urmărește emisiunea live
Pinnochio Putin se încurcă în propriile minciuni. Zicea că e operațiune militară, nu război și acum așteaptă ca 16.000 voluntari să lupte în Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Vladimir Putin se încurcă în propriile minciuni. După ce a afirmat că Rusia nu a atacat Ucraina, ci desfăşoară o operaţiune militară specială acolo, liderul de la Kremlin a cerut suplimentarea trupelor cu... voluntari. 

La o şedinţă a consiliului de securitate al Federaţiei Ruse, Putin a declarat că cei care vor să se înroleze voluntar pentru a susţine forţele armate ruse din Ucraina ar trebui să o poată face fără probleme. Serghei Shoigu, ministrul apărării, a spus că sunt deja 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu care vor să lupte pentru Rusia. 

Conform oficialilor americani, printre voluntari s-ar afla şi sirieni experimentaţi în lupte urbane. Siria şi Rusia sunt aliate, iar Vladimir Putin l-a susţinut pe Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, în războiul civil din această ţară. 

"Dacă există oameni care vor, din proprie iniţiativă, nu pentru bani, să vină să ajute oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le dăm ce vor şi să îi ajutăm să ajungă în zona de conflict", i-a transmis Putin ministrului Apărării, conform BBC

Zelenski a reacţionat 

 

Într-un mesaj video, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a transmis că "golani din Siria" vor veni în Ucraina pentru a ucide oameni "într-o ţară străină". 

Până acum, 16.000 de voluntari străini au venit în Ucraina pentru a ajuta rezistenţa de la Kiev, iar Zelenski i-a numit "legiunea internaţională". 

Charles Lister, analist de la Institutul Orientului Mijlociu din SUA, se îndoieşte, însă, de utilitatea forţelor siriene în războiul lui Putin. 

"Dacă regimul lui Assad trimite trupe în Ucraina, acestea nu vor fi decât carne de tun într-un război şi un mediu complet străin lor", a scris acesta pe Twitter. 

Putin, furios pe comandanţii săi. A demis OPT! I se spusese că Ucraina e slabă 

 

Vladimir Putin și-a demis opt generali din conducere și este furios in urma eșecurilor cauzate de lipsa de strategie si seriile de înfrângeri jenante din primele zile ale războiului din Ucraina. 

Oleksiy Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia.

Se spune că Putin ar fi, de asemenea, înfuriat pe comandanții serviciului de securitate FSB - pe care obișnuia să-l conducă - pentru că i-au înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel