Pinchas Goldschmidt, rabinul moscovit, a părăsit Rusia din cauza presiunilor
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@PinchasRabbi) / Rabbi Pinchas Goldschmidt în dreapta
Sursă foto: Twitter (@PinchasRabbi) / Rabbi Pinchas Goldschmidt în dreapta
Rabinul șef al Moscovei a părăsit Rusia din cauza presiunilor făcute asupra sa. 

Rabinul șef al Moscovei a părăsit Rusia după ce a fost supus unor presiuni pentru a susține invazia Ucrainei, potrivit unei rude, citată de Reuters și Mediafax. Pinchas Goldschmidt, de origine elvețiană, a ocupat funcția de rabin șef al Moscovei din 1993, conducând în același timp un mare grup rabinic european.

"Pot în sfârșit să împărtășesc faptul că socrii mei, rabinul șef al Moscovei @PinchasRabbi @Rebbetzin Dara Goldschmidt, au fost presați de autorități să sprijine "operațiunea specială" din Ucraina - și au refuzat", a scris pe Twitter Avital Chizhik-Goldschmidt.

Chizhik-Goldschmidt, un jurnalist cu sediul la New York, a declarat că Goldschmidt a zburat în Ungaria la două săptămâni după invazia din 24 februarie, strângând bani pentru refugiații din Europa de Est înainte de a-și continua drumul spre Israel.

Organizațiile evreiești din Rusia au adoptat un ton mai critic față de războiul din Ucraina decât alte grupuri religioase, inclusiv puternica Biserică Ortodoxă, care a susținut campania.

La 2 martie, rabinul șef al Rusiei, Berel Lazar, a cerut participanților la conflict să "reducă la tăcere armele și să oprească bombele", dar nu l-a condamnat pe președintele Vladimir Putin.

Scholz a explicat de ce continuă să vorbească cu Putin la telefon

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a spus că discuțiile sale telefonice cu Vladimir Putin au scopul să-i reamintească președintelui rus că războiul pe care l-a declanșat nu va reuși, relatează Die Zeit.

Declarația a fost realizată în timpul unei vizite în Lituania, care a avut loc marți. 

Scholz spune că discuțiile sale cu Putin sunt importante pentru a se asigura că liderul de la Kremlin înțelege din nou și din nou că strategia sa de a ataca Ucraina, în special, anexarea teritoriului ucrainean, nu va funcționa.

Cancelarul german a insistat că este important ca Putin să înțeleagă că nici Ucraina și nici aliații ei nu vor accepta o „pace forțată”. Vezi mai multe AICI

Romanul "Război şi pace", de Lev Tolstoi, interzis în școlile din Ucraina

Romanul "Război şi pace", de Lev Tolstoi, nu va mai fi studiat la școală de elevii din Ucraina.Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei de la Kiev modifică programa şcolară la mai multe materii - Apărarea Patriei, Literatura Universală, Istoria Ucrainei şi Istoria Lumii, transmite RADOR.

Viceministrul ucrainean al educaţiei, AndriVitrenko, a precizat că grupuri de specialişti cu o înaltă calificare profesională lucrează deja la modificările pe care ministerul intenţionează să le opereze în programa şcolară.

"Până pe 15 iunie, aceste grupuri trebuie să transmită rezultatele la Ministerul Educaţiei, iar modificările le vom face prin reglementări separate", a subliniat Vitrenko.

Potrivit oficialului, în primul rând, este vorba despre modificări ale programei şcolare pentru disciplina "Apărarea Patriei".

"Modificările vor viza consolidarea focalizării practice pe această materie. Copiii ar trebui să ştie, să poată... Va fi consolidată educaţia naţional-patriotică şi va apărea o unitate separată, care se va ocupa de activitatea anti-mine, astfel încât copiii să realizeze că nu le pot atinge, că acestea sunt periculoase", a explicat Vitrenko. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel