Piesele care cedează primele la o maşină veche
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe grupurile destinate reparaţiilor auto este "are rost să repar sau mai bine îmi cumpăr alta?". Asta pentru că maşinile vechi au nevoie constantă de reparaţii. 

Sunt componente care sunt afectate de trecerea timpului, indiferent de cât de puțin rulată este mașina.

Este vorba în special de componentele din cauciuc și materiale plastice, care sunt afectate de oxigenul din aer. În timp, acestea își pierd elasticitatea, devin casante sau se fărâmițează. Consecința este pierderea etanșeității. Asta înseamnă că garniturile vor începe să piardă lichide, furtunele se vor fisura, iar chederele vor lăsa apa de ploaie să pătrundă în interior.

De aceea întreținerea unei mașini este extrem de importantă. Uleiul uzat favorizează uzura motorului, așa că înlocuirea acestuia la timp va prelungi durata de viață. Înlocuirea garniturilor defecte va asigura etanșeitatea și funcționarea corectă a sistemelor auxiliare ale mașinii. Protejarea caroseriei, curățarea zonelor ruginite și aplicarea unui strat de lac protector va preveni apariția ruginii. Curățarea periodică a interiorului va preveni uzura tapițeriei și a elementelor din plastic, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel