Piersici murate pentru iarnă: mai gustoase și mai sănătoasă decât cele cumpărate din magazine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Piersici murate pentru iarnă - mai gustoase și mai sănătoasă decât cele cumpărate din magazine. Sursa - Pexels
Piersici murate pentru iarnă - mai gustoase și mai sănătoasă decât cele cumpărate din magazine. Sursa - Pexels
Puteți pregăti fructe pentru iarnă nu numai sub formă de compot, gem sau dulceață. De exemplu, puteți pune, acasă, piersici la murat, în loc să le cumpărați gata făcute în magazin.

Piersicile murate sunt o delicatesă de casă. Veți economisi bani și, cu siguranță, va fi delicioasă, deoarece vei folosi doar ingrediente naturale.

Ingrediente pentru 6 borcane de 0,75 litri:

piersici - 2 kg (alegeți fructe tari și necoapte),

pentru marinadă: un litru de apă, 400 grame de zahăr, 1 linguriță de acid citric. 

Rețetă de clătite „Trei pahare”: chiar și cea mai neexperimentată gospodină le va face delicioase

 

Rețeta pas cu pas

 

Îndepărtați sâmburii din piersici. Așezați, apoi, compact jumătățile de piersici în borcanele spălate și uscate. Vă puteți apoi ocupa de  prepararea marinadei. Turnați apă într-o cratiță, adăugați zahărul și acidul citric.

Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lacoză și gluten

Amestecul trebuie să fiarbă și zahărul să se dizolve. Turnați siropul fierbinte peste piersici. Acoperiți borcanele cu capace curate.

Puneți o cârpă curată pe fundul unei oale mari și așezați atent borcanele. Turnați peste ele apă  și fierbeți-le 10 minute. Sigilați bine borcanele, scoteți-le din apă, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le așa o zi. Ulterior, le puteți depozita în cămară. Poftă bună!

 

 

Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși

 

 

Castraveții murați sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajuta să consumi mai ușor anumite mâncăruri, mai ales carnea. De aceea, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul castraveților murați.

Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă 

Și dacă e vară și sezonul conservelor conținute, vă prezentăm azi o rețetă originală și interesantă:  castraveți murați în pungă. Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios, aromat și crocant.

 

INGREDIENTE:

1 kg de castraveți;

5-6 căței de usturoi;

30 grame de mărar;

1/2 linguriță de piper negru măcinat;

1 lingură de sare;

1 frunză de dafin.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Într-un vas cu apă rece, se castraveții spălați și îi lăsați pentru 2 ore.  Luați 2 pungi de plastic și le puneți una în cealaltă.

Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată

Îndepărtați codițele castraveților din ambele părți, apoi îi tăiați în jumătate pe lungime. Transferați castraveții în pungă, adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar tocat, sare, piper negru și foaie de dafin.

Limonadă proaspătă. Ce să adăugați în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă

Legați o pungă, astfel încât în interior să rămâne aer, apoi o legați și pe a doua. Agitați punga timp de 1 minut, apoi o dați la frigider pentru 30 de minute.

A doua zi scoateți castraveți din pungă și serviți-i pe masă. Sunt atât de gustoși! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel