Rusia are pierderi grele de la începutul invaziei în Ucraina. "Victoria va fi a noastră!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Matti)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Matti)
Anna Malariar, adjunctul ministrului Apărării al Ucrainei, a vorbit despre ultimul bilanț al pierderilor suferite de armata rusă.

Ministerul Apărării de la Kiev a afirmat că armata rusă a „pierdut” 2.800 de soldaţi, relatează dpa, citată de Agerpres. De asemenea, ministerul a estimat că până la 80 de tancuri, peste 500 de alte vehicule militare, zece avioane militare şi şapte elicoptere au fost distruse.

Bilanţul soldaţilor şi civililor care şi-au pierdut viaţa este imposibil de confirmat şi cele două părţi au furnizat informaţii contradictorii, notează dpa. Rusia susţine că nu a suferit pierderi semnificative. Anterior, Ucraina a anunţat că 1.000 de atacatori ruşi au fost ucişi.

"Suntem puternici! Victoria va fi a noastră!”, a scris Ministerul Apărării în ultimul său comunicat.

Vezi și: Parlamentul European, reuniune la Bruxelles. Marius Tudor: Eurodeputații cer Curții Penale Internaționale să îl judece pe Putin pentru CRIME de război

A doua zi de război

Trupele rusești au intrat, astăzi, în Kiev, iar Administraţia Vladimir Putin a ameninţat ţările occidentale cu reacţii "simetrice sau asimetrice" faţă de sancţiunile impuse Rusiei din cauza războiului împotriva Ucrainei şi susţine că oricum unele măsuri de penalizare impuse de Occident "nu sunt nerezolvabile".

Tot astăzi, preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut, omologului său rus, într-o conversaţie telefonică, o soluţie negociată la războiul din Ucraina.

"Xi Jinping i-a transmis lui Vladimir Putin că susţine Rusia în soluţionarea acestui conflict prin intermediul negocierilor cu Ucraina. Xi Jinping a făcut referire la confruntările militare din estul Ucrainei, care generează preocupări pentru comunitatea internaţională", anunţă Preşedinţia Chinei, conform postului CCTV şi cotidianului Le Monde.

"Poziţia fundamentală a Chinei este în favoarea respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor. În acelaşi timp, Beijingul susţine şi preocupările rezonabile în materie de securitate ale Rusiei", a subliniat Xi Jinping, potrivit Preşedinţiei Chinei.

Vladimir Putin i-ar fi transmis omologului său din China că este dispus să iniţieze negocieri cu Ucraina, anunţă Kremlinul şi Ministerul chinez de Externe.

Vezi și: Volodimir Zelenski, mesaj din Kiev: Suntem AICI! Apărăm Ucraina - VIDEO în articol

Război Rusia-Ucraina. Update: Rusia, avertisment: Vor fi consecinţe militare și politice grave dacă NATO acceptă Suedia și Finlanda - Video /Live text

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel