Data publicării:

Piept de pui cu rösti și sos de vișine. Rețeta elvețiană

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ai auzit de această rețetă elvețiană? Preperatul este foarte gustos și arată senzațional în farfurie. Iată cum se prepară:

Ingrediente

un piept de pui
condimente pui

Pentru sosul de vişine

400 g vişine fără sâmburi (puse pentru iarnă)
2 linguri oţet de vin roşu
1 lingură zahăr
100 ml vin roşu
sare
piper
1 linguriţă unt
30 ml vişinată

Pentru rösti

700 g cartofi
3 linguri de ulei de măsline
un fir de rozmarin proaspăt
8-10 căţei de usturoi cu coajă, dar spălaţi
un cub mic de unt

Cum se prepară

Pentru început, preparăm rösti. Curățăm cartofii, îi spălăm şi apoi îi tăiem cu un cuţit sub formă de beţişoare, puţin mai groase decât beţele de chibrit. În cazul în care cartofii sunt prea groşi, mai degrabă se vor înăbuşi şi există riscul să rămână mult prea zemoşi sau chiar cruzi.

Încălzim cuptorul aragazului la 180 de grade C. Punem uleiul în tigaie şi, după 2 minute, adăugăm cartofii bine storşi de zeama pe care o lasă. Punem frunzele de rozmarin desfăcute de pe ramură şi căţeii de usturoi întregi, necurăţaţi. Condimentăm cu sare şi piper măcinat, apoi adăugăm cubul de unt.

Prăjim totul la foc mediu timp de 10-15 minute, amestecând încontinuu, până când cartofii încep să se înmoaie. Un prosop de hârtie, de bucătărie, îl îndoim în două şi îl punem peste rosti, să absoarbă uleiul rămas, scrie gustos.ro. Pregătim o tavă de tartă de ceramică, în care punem cartofii, apoi îi dăm la cuptorul încălzit până când cartofii devin auriu deschis. Scoatem tava din cuptor şi, cu prosopul de hârtie, presăm bine cartofii, din nou. Atenţie să nu ne ardem!

Tăiem pieptul de pui în mai multe şniţele şi îl condimentăm pe ambele părţi. Vişinele le strecurăm şi lăsam sucul să curgă deoparte. Încingem tigaia cu grătarul nonaderent şi punem pieptul de pui la copt. Îl lăsăm la copt până se rumeneşte frumos pe ambele părţi, apoi îl păstrăm la cald.

Preparăm sosul de vişine. Stingem cu oţet balsamic zeama rămasă după ce s-a copt pieptul de pui, apoi adăugăm zahărul, amestecând continuu. Adăugăm vinul şi vişinata şi lăsam amestecul să fiarbă la foc mic 3 minute.Turnăm apoi în tigaie jumătatea din zeamă şi toate vişinele. Asezonăm sosul cu sare şi piper. Legăm sosul cu o bucată de unt care a fost ţinută la rece până în acest moment.

Servim pieptul de pui împreună cu rosti şi sosul de vişine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel