Pielea mâinilor va fi netedă și mătăsoasă. Uită de cosmeticele scumpe și apelează la câteva produse din cămară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pielea mâinilor va fi netedă și mătăsoasă. Sursa foto: freepik.com
Pielea mâinilor va fi netedă și mătăsoasă. Sursa foto: freepik.com
Diverși factori ne afectează pielea mâinilor: soarele, gerul, vântul rece, substanțe chimicele și apa.

Pielea este afectată și pare mai bătrână.  Dar există o modalitate simplă de a îmbunătăți semnificativ starea pielii mâinilor fără a fi nevoie să achiziționezi produse cosmetice scumpe.

Pentru aceasta este suficient să pregătești o mască pentru mâini din ingrediente disponibile, care se găsesc în orice casă. După utilizarea acestei măști, pielea devine netedă și mătăsoasă.

Cum să scapi de mătreață în 5 minute: câteva trucuri eficiente

Vei avea nevoie de două minute pentru a o pregăti. Amestecă 2 linguri de sare de mare (poate fi înlocuită cu sare obișnuită), 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 3 linguri de săpun lichid. Sarea de mare trebuie măcinată într-o râșniță de cafea, înainte de a fi amestecată cu celelalte ingrediente. Masca trebuie să aibă consistența unei smântâni groase.

Păpădia ajută îndepărtarea pungilor de sub ochi: câteva trucuri de frumusețe

Masca trebuie aplicată pe mâini, de la vârful degetelor până la coate. Poți aplica masca în piele cu mișcări ușoare de masaj, fără a uita de cuticulele și coate, unde pielea este mai aspră și poate avea o culoare mai închisă.

Cu toate acestea, ar trebui să faci acest lucru cu atenție, evitând o presiune puternică, deoarece sarea și bicarbonatul pot zgâria pielea. Dacă ai pielea foarte uscată, poți adăuga 1 lingură de ulei de măsline în mască. 

Reguli pentru îngrijirea pielii după 40 de ani: sfaturile eficiente ale cosmetologilor

Masca trebuie ținută pe piele timp de cel puțin 10 minute, apoi spălată cu apă caldă. Se recomandă să o folosești nu mai mult de o dată pe săptămână. După fiecare utilizare a măștii, este necesar să aplici o cremă hidratantă pe piele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel