Data publicării:

Piedone își joacă șansa în instanță. Acțiune în dosarul ”Colectiv”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto Inquam Photos/ Octav Ganea
foto Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone încearcă să scape de închisoare. 

Condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul ”Colectiv” și la 5 ani fără drept de a fi ales, el fiind, la momentul condamnării, primar al Sectorului 5, fostul primar al Sectorului 4 încearcă să scape de executarea pedepsei. Cristian Popescu Piedone a depus contestație la executarea pedepsei, conform Mediafax. 

Cristian Popescu Piedone a înregistrat calea extraordinară de atac la Curtea de Apel București în data de 19 mai, la o săptămână după ce aceeași instanță a pronunțat decizia finală, prin care fostul primar a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Colectiv”.

Potrivit portalului instanței, primul termen pentru contestația la executare este stabilit pentru data de 16 iunie. Prin această cale extraordinară de atac, fostul primar cere ”lămurirea dispozitivului”, respectiv a deciziei de condamnare.

Decizia finală în procesul ”Colectiv” a fost pronunțată în 12 mai. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, față de 8 ani și 6 luni, cât primise în instanța de fond.

Cozmin Guşă a explicat, la Deferiţi mass-media, de ce a fost nevoie ca Piedone să fie condamnat la închisoare. 

”Ajungem la o chestie de care o să se sperie toţi primarii românii după decizia de ieri. Dacă decizia de ieri va fi considerată în toate instanţele din ţară, dacă cetăţenii vor cere asta pentru tot ce li se întâmplă... Sunt mai multe concluzii foarte dure. Prima concluzie foarte dură este că pe primăria Sectorului 4, chiar dacă e bine coordonată, de ieri, prin faptul că Piedone a fost condamnat în solidar cu primăria, o paşte încetarea investiţiilor în sector. Scopul, pentru că să nu vă gândiţi că alea 36 de milioane despăgubiri se pot lua de la proprietarii de cluburi, ăsta este. Cetăţenii Sectorului 4 trebuie să îşi calculeze cât vor plăti. Pe lângă faptul că Primăria Sectorului 5 a rămas vacantă (...), avem această mare problemă. Un sector al Bucureştiului este dinamitat din punct de vedere bugetar. Să vedem dacă Guvernul ia ceva măsuri. Nu e ceva cu care să te joci. Probabil vor curge popririle, blocarea conturilor, pentru că acolo sunt despăgubiri între 1000 de lei şi peste 1 milion, per păgubit. De aia a fost nevoie ca Piedone să fie pedepsit cu executare, pentru ca execuţiile acestor despăgubiri să aibă de unde să fie făcute. S-a ales cetăţeanul din Sectorul 4 să le facă. Repet, sectorul 4 va intra într-o perioadă de involuţie, dacă de la Guvern nu se face nimic să fie susţinut. Indiferent cât de mare e primăria, putea să fie şi primăria Parisului, tot este mult 30 şi ceva de milioane de euro. Foarte mult!", a punctat Cozmin Guşă. 

Nu e singura problemă găsită de Guşă 

”Dacă această decizie în cazul lui Piedone va fi considerată pentru tot ce e incident de acum înainte, şi sunt sigur că vor fi vânaţi, toţi primarii din România sunt în paranteză. Pentru că ei dau aprobări, sunt obligaţi să le semneze, pentru diverse lucruri. Dacă se stă pe Codul Fiscal şi se studiază, fiecare dintre aceşti primari, de mâine, pe incidentele care s-au întâmplat şi unde se pot cere despăgubiri, sunt în culpă. Primarul trebuie să aleagă dacă mai semnează ceva de mâine, pentru că legea nu îl mai apără", a mai precizat Cozmin Guşă în emisiunea la care a făcut referire Cristian Popescu-Piedone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel