PÎCCJ, răspuns despre suspendarea lui Kovesi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Kovesi
Kovesi

DCNews a trimis o solicitare PÎCCJ, pentru SIIJ, în care s-a solicitat informația cu privire la eventuala cerere de suspendare a Laurei Codruța Kovesi din calitatea de procuror pe perioada urmăririi penale. 

Biroul de Informare și Relații Publice al PÎCCJ a răspuns că procedura este nepublică. 

PÎCCJ mai menționează că ”în comunicarea publică, parchetele trebuie să respecte prezumţia de nevinovăţie, caracterul nepublic al urmăririi penale şi dreptul nediscriminatoriu la informare”. 

Prin urmare, potrivit Parchetului, ”informațiile solicitate nu vă pot fi furnizate în acest moment”.

Vezi aici răspunsul PÎCCJ

Solicitarea către SIIJ a venit după ce Secția a cerut urmărirea penală a Laurei Codruța Kovesi și-n spațiul public se vorbea despre posibilitatea suspendării acesteia din funcția de procuror. 


Pentru a fi suspendată Laura Codruța Kovesi din calitatea de procuror, SIIJ, în urma inculpării oficiale, poate face o cerere către CSM în acest sens, la fel ca-n cazul Mihaielei Iorga Moraru, când DNA a cerut CSM-ului suspendarea sa. Decizia aparține Secției de Procurori și poate fi contestată în instanță. 

Dacă se ajunge la CSM cu o astfel de solicitare, este de interes public nu doar la nivel național, cât și nivel european, cu atât mai mult cu cât se poartă negocieri la nivelul instituțiilor europene pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.

Vezi aici mai mult: Kovesi riscă SUSPENDAREA. Nicolai: Nu va mai fi eligibilă pentru EPPO- EXCLUSIV

Pe de altă parte, SIIJ poate efectua urmărirea penală fără să solicite suspendarea doamnei Kovesi. Astăzi, jurnalistul Victor Ciutacu a anunțat un al treilea dosar înregistrat la Secția de investigare a magistraților pe numele fostei șefe DNA.

Vezi aici: RomâniaTV: Kovesi, nou dosar la SIIJ. Cine ar fi denunțat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel