”Picați guvernul!” Mobilizare generală sau manevră de intoxicare marca Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu
basescu

Surse din PDL ne-au declarat că liderii partidului au declanșat o mobilizare fără precedent pentru a împiedica învestirea guvernului Ponta. Președintele a sunat personal, parlamentar cu parlamentar, pentru a fi sigur că nu mai apar dezertări. Deputații minorităților naționale vor fi presați sau chiar șantajați să nu voteze guvernul, iar parte din UNPR s-ar putea abține, mai ales că Gabriel Oprea rămâne fidel lui Băsescu, deși este nevoit să colaboreze cu PSD pentru legea electorală.

De fapt, chiar noua lege electorală, cu vot majoritar uninominal pur, fără prag electoral, stă la baza reorientării din tabăra lui Traian Băsescu. Inițial, pedeliștilor li s-a prezentat înfrângerea de la moțiune drept o șansă de a-și reface imaginea, în perspectiva alegerilor. Calculele făcute în baza noii legi electorale arată că PDL ar rămâne doar la nivel simbolic în Parlament, cu câteva mandate, ceea ce a creat panică în rândul parlamentarilor portocalii. Băsescu, la rândul său, ar fi ridiculizat de un scor-dezastru, care ar duce la dispariția PDL, similară PNȚCD.

De cealaltă parte, liderii USL susțin că au deja voturile necesare trecerii guvernului și legii electorale. Unii liberali, dar și pesediști ”dizidenți”,  susțin, însă, că alerta din interiorul PDL ar fi o manevră de intoxicare, menită să demonstreze că există o luptă între Ponta și Băsescu. De fapt, ar exista o înțelegere de predare treptată a Puterii, care să-l lase pe Băsescu să-și termine mandatul. Astfel, Băsescu i-ar sacrifica pe foștii săi supuși din PDL, partid care va fi practic desființat de noua lege electorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel