Pică ședința de la ora 18:00. Tensiune uriașă în coaliția de guvernare - surse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ Pexels
foto ilustrativ Pexels
Ședința coaliției de guvernare nu se mai ține astăzi. 

”Ambele partide au câte o strategie, care nu e comună. Îndrăznesc să spun că ambele au de pierdut” a spus analistul politic Bogdan Teodorescu, la Antena 3. 

La ora 18:00, trebuia să fie o ședință PSD și PNL cu privire la comasarea alegerilor. Însă, conform Antena 3, această ședință a fost anulată, în urmă cu scurt timp, de PSD, din cauza declarațiilor făcute în spațiul public de liberali. 

Amintim că săptămâna aceasta au fost nu una, ci două ședințe pentru comasare, fără rezultat. În spațiul public au ieșit declarații controversate. 

Ce s-ar fi dorit

Alegeri comasate: localele odată cu europarlamentarele în 9 iunie și parlamentarele odată cu prezidențialele în 8 decembrie. 

Unde nu s-ar fi înțeles

Ei bine, aici sunt multe variante. 

Unii susțin că PNL nu ar fi vrut comasare extinsă, adică ar fi vrut să bată în cuie doar negocierea pentru iunie, nu și cea pentru decembrie deocamdată. 

Alții afirmă că PNL era de acord cu ambele comasări, însă PSD ar fi ridicat miza și ar fi cerut în schimbul celor două comasări ca PNL să susțină candidatul PSD la prezidențiale. 

Declarațiile publice atât ale liderilor centrali cât și ale celor locali sunt diferite, de aici și controversa pe acest subiect. 

În cele din urmă, nu se poate afirma cert unde nu s-au înțeles cele două partide, ci doar că nu se înțeleg. În plus, au ajuns într-un asemenea punct în care tot mai mulți lideri liberali au vorbit despre ruperea coaliției de guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel