"PIB-ul Bucureștiului pe cap de locuitor, peste Berlin". Dan Suciu (BNR): Nu suntem în criză. Încercăm să evităm asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pixabay (Septimiu)
Sursă foto: Pixabay (Septimiu)
Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a afirmat că România are o șansă foarte bună pentru a evita o potențială criză. 

Discuțiile pentru majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei au adus în fața publicului reacții diferite din partea analiștilor. Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a afirmat că o astfel de inițiativă nu ar fi una potrivită pentru România, întrucât nivelul de viață nu este unul uniform în toate orașele din țară. 

”România e o țară foarte complicată. De ce spun asta? 3.000 de lei, salariu în București, este o nimica toată”, a afirmat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu. 

"Bucureștiul este cu PIB-ul pe cap de locuitor peste Berlin"

”Să știți că există o comisie care spune că o familie cu doi adulți și doi copii în România poate trăi decent cu 3.000 de lei”, a intervenit jurnalista Antena3 CNN.

”Asta spun, în București nu ai cum, dar în alte localități... Există multe disparități în România. De aceea, o cifră unică nu acoperă toată situația din România. Bucureștiul este cu PIB-ul pe cap de locuitor peste Berlin - ca să înțelegeți problemele și șocul cu care ne confruntăm, pentru că asta creează o mare problemă. Noi, în București, avem o percepție. În țară, arată cu totul altfel situația. De aceea, dacă ne blocăm într-o singură cifră, riscăm să fie proastă pentru București, bună pentru altă localitate mică sau invers. De aceea, lucrurile sunt mult mai complicate și mult mai dificile”, a mai afirmat Dan Suciu. 

În privința pensiilor pe care România le-ar putea acorda, după directivele de la Bruxelles, Dan Suciu a afirmat că "suntem încă departe de constrângerile pe care le avem sau le-am putea avea, dar important este altceva. Ziceam că nu suntem în criză și încercăm să evităm intrarea în criză (...). Putem evita o situație de criză dacă utilizăm cum se cuvine fondurile europene pe care le avem la dispoziție. E o utilizare a lor care nu duce la inflație, duce la creștere economică, investiții, scăderea importurilor, locuri de muncă, bani mai mulți. Acolo este soluția”, a mai spus Dan Suciu. 

Citește și: Plata facturilor primite cu întârziere ar putea fi eșalonată. Anunțul premierului Ciucă

Eugen Tomac, de la Bruxelles: După salariul minim european, vom avea și pensia minimă europeană

Liderul PMP, Eugen Tomac, a venit în platoul DCNEWS TV cu ultimele informații politice din culisele Bruxelles-ului în ceea ce privește propunerea legislativă europeană de adoptare a salariului minim european.

”Comisia Europeană încearcă o serie de criterii esențiale care stau la baza instituirii salariului minim european și sunt mai mult decât binevenite. În România, de exemplu, am avea o creștere de cel puțin 20% a salariului minim european. Pentru că acolo trebuie să te uiți în primul rând la aceste criterii care țin de calitatea vieții, care țin de productivitate, de calitatea vieții, de corelarea salariului minim cu salariul mediu. Din acest punct de vedere, eu cred că această directivă pe care am votat-o ieri este mai mult decât binevenită pentru România, pentru că avem nevoie de această ordine implementată la nivel european. Și vă mai spun ceva în premieră: după salariul minim european vom avea și pensia minimă europeană”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel