Piața neagră de pangolini din China. Anchetă făcută de David Attenborough
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Redactorul științific David Attenborough a expus piața neagră de pangolini din China, într-o investigație BBC.

Redactorul științific David Attenborough a expus piața neagră de pangolini din China, într-o investigație BBC, conform Daily Express.

Pangolinii sunt singurele mamifere acoperite complet de solzi și pot fi găsite în Asia, dar și în Africa sub-sahariană, unde sunt specie pe cale de dispariție, conform datelor de la Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN).

Ce sunt pangolinii

Aceste animale mici și moi au fost amenințate de braconieri de decenii întregi, fiindcă solzii lor sunt folosite în tratamente naturale chineze pentru a trata anxietatea și isteria la copii și femeii despre care se crede că au fost posedați.

Chiar dacă este ilegal să vânezi sau să vinzi pangolini, carnea lor este delicatesă în unele părți ale Chinei pentru că ar ajuta la rinichi, fiind cel mai scump fel de mâncare din restaurante.

Momentul în care mii de tone de pangolini au fost descoperite la vamă

Cu ajutorul Mariei Diekmann, cercetător care militează pentru conservarea speciilor, David Attenborough a expus traficanții care aduc pangolini din Africa.

„Cam acum trei ani de zile, am început să oprim livrări, căutând rinoceri sau elefanți, dar am găsit mii de tone de pangolini. Acea a fost o trezire la realitate pentru noi, nimeni nu știa", a spus Diekmann.

Recent, rezidenții chinezi au motive să-și schimbe relația cu pangolinii, după ce cercetătorii din Guangzhou au legat pangolinii de pandemia de coronavirus. Pe 24 februarie, China a anunțat că va interzice imediat consumul multor animale sălbatice, incluzând pangolinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel