Data publicării:

Piaţa fotbalului belgian, mai atractivă şi reactivă ca oricând

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Piaţa fotbalului belgian este mai atractivă şi reactivă ca oricând, scrie joi Le Soir, într-o perioadă în care cluburile din Pro League au realizat transferuri notabile, printre care cel al internaţionalului român Ianis Hagi, ce a semnat cu campioana KRC Genk.

Cu o lună înaintea finalului perioadei de mercato, cluburile belgiene au obţinut 135 de milioane de euro din vânzarea de jucători şi au cheltuit 84 de milioane de euro pentru legitimarea unor fotbalişti. Calitatea formării jucătorilor tineri, statutul de campionat-trambulină al Pro League şi priceperea unor oficiali şi agenţi sunt factori ce explică aceste tranzacţii record.

Directorul sportiv al lui Genk, Dimitri De Conde, a indicat în această săptămână: "Ianis Hagi a costat 4 milioane de euro, nu 8."

Deşi este departe să se fi încheiat, mercato-ul estival a fost deosebit de agitat pe teritoriul Belgiei. Până în acest moment, cele mai mari cluburi belgiene au fost foarte active şi reactive pentru a alcătui loturile cu care speră să aibă rezultate bune în noul sezon.

Niciodată sumele de transfer în campionatul Belgiei nu au fost atât de importante cu o lună înainte de încheierea perioadei de mercato. Ar mai putea avea loc transferuri importante, nefiind exclus ca Genk să se despartă de Sander Berge, Mbwana Samatta sau Joakim Maehle, iar de la FC Bruges să plece Kaveh Rezaei. Mai ales la Anderlecht este aşteptată plecarea unor jucători indezirabili. Printre fotbaliştii din lotul lui Anderlecht este şi Alexandru Chipciu.

Joi, o echipă belgiană, KAA Gent, o întâlneşte pe FC Viitorul Constanţa în manşa a doua a turului 2 preliminar al Europa League. În tur, Gent a câştigat acasă cu 6-3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel