Piața criptomonedelor a pierdut peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Bitcoin a scăzut pe fondul unei vânzări mai ample de criptomonede care a șters peste 200 de miliarde de dolari din întreaga piață într-o singură zi, relatează CNBC.

Prețul bitcoin a coborât până la 25.919,33 dolari joi dimineață, potrivit datelor Bitstamp. Aceasta este prima dată când criptomoneda a coborât sub nivelul de 27.000 de dolari din 26 decembrie 2020. De atunci, Bitcoin și-a redus oarecum pierderile și a fost tranzacționat ultima dată la 28.291,48 dolari, în scădere cu 3% în ultimele 24 de ore.

Ether, a doua cea mai mare monedă digitală, a scăzut până la 1.719,73 dolari pe monedă. Este pentru prima dată când tokenul a scăzut sub pragul de 2.000 de dolari din iulie 2021. Ether a scăzut ultima dată cu 11%, la un preț de 1.936,07 dolari.

Investitorii fug de criptomonede într-un moment în care piețele bursiere s-au prăbușit de la maximele atinse în timpul pandemiei de coronavirus, din cauza temerilor legate de creșterea prețurilor și de deteriorarea perspectivelor economice. Datele privind inflația din SUA publicate miercuri au arătat că prețurile bunurilor și serviciilor au urcat cu 8,3% în aprilie, peste așteptările analiștilor și aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

De asemenea, în mintea traderilor cântărește și prăbușirea protocolului stablecoin Terra, aflat în dificultate. TerraUSD, sau UST, ar trebui să reflecte valoarea dolarului. Dar s-a prăbușit miercuri la mai puțin de 30 de cenți, zdruncinând încrederea investitorilor în așa-numitul spațiu financiar descentralizat.

Stablecoins funcționează ca niște conturi bancare ale lumii criptografice abia reglementate. Investitorii în monede digitale apelează adesea la ele pentru siguranță în perioadele de volatilitate pe piețe. Dar UST, o stablecoin "algoritmică" care este susținută de cod și nu de numerar păstrat într-o rezervă, a avut dificultăți în menținerea unei valori stabile, deoarece deținătorii au fugit în masă.

Începând de joi dimineață, UST se tranzacționa la aproximativ 54 de cenți, fiind încă mult sub nivelul de 1 dolar pe care urma să îl atingă. Luna, un alt token Terra care are un preț variabil și este menit să absoarbă șocurile de preț ale UST, a pierdut 97% din valoarea sa în 24 de ore și valora ultima dată doar 5 cenți - chiar mai puțin decât UST, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel