Data publicării:

Piața bursieră americană își ține respirația. Două momente cheie pentru Wall Street: O decizie și o declarație. Șansă de 79%

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Acțiunile americane erau pregătite pentru o deschidere mai mare miercuri, deoarece datele noi au arătat semne de coborâre a inflației înaintea deciziei finale de politică a Rezervei Federale a anului, unde se așteaptă ca ratele dobânzilor să rămână neschimbate.

Raportul Departamentului Muncii a arătat că indicele prețurilor de producător (IPP) pentru cererea finală a crescut cu 0,9% pe o bază anuală în noiembrie. Economiștii chestionați de Reuters estimaseră un avans de 1%.

De la o lună la lună, prețurile de producător au rămas neschimbate, față de estimările de creștere cu 0,1%.

Recentele rapoarte, inclusiv datele indicelui prețurilor de consum (IPC) de marți, au cimentat așteptările că ratele dobânzilor au atins un vârf, comercianții estimând și potențiale reduceri ale ratelor anul viitor.

Sentimentul optimist a determinat marți principalii indici ai Wall Street să se închidă la noi maxime din 2023.

„Cifrele sunt mai mult sau mai puțin în conformitate cu așteptările și continuă să arate că inflația se îndreaptă în direcția corectă”

„Cifrele sunt mai mult sau mai puțin în conformitate cu așteptările și continuă să arate că inflația se îndreaptă în direcția corectă”, a declarat Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital Securities.

Toți ochii sunt acum ațintiți asupra deciziei băncii centrale privind rata dobânzii la sfârșitul reuniunii sale de două zile, care urmează să fie programată la 14:00. ET.

Accentul se va pune, de asemenea, pe comentariile președintelui Fed, Jerome Powell, după anunțul politicii și publicarea „dot plot”, care ar putea oferi o privire asupra traiectoriei politicii monetare.

Piețele monetare au evaluat aproape în totalitate ratele de deținere ale Fed la nivelul actual de 5,25%-5,50% mai târziu în cursul zilei. Comercianții văd acum o posibilă relaxare monetară anul viitor, estimând o șansă de aproape 79% de o reducere a ratei dobânzii cu cel puțin 25 de puncte de bază în mai 2024, potrivit instrumentului FedWatch al CME.

„Nu vor (Fed) să declare victorie asupra inflației și asta înseamnă că orice reducere anticipată a ratei dobânzilor pe care piața pare să le prognozeze este probabil să fie dezamăgitoare”, a spus Cardillo.

Sursa Foto: Agerpres, Jerome Powell.

Banca Centrală Europeană și Banca Angliei sunt, de asemenea, programate să-și emită deciziile politice în cursul acestei săptămâni.

Banca Centrală Europeană și Banca Angliei sunt, de asemenea, programate să-și emită deciziile politice în cursul acestei săptămâni.

Între timp, aproape 5.000 de miliarde de dolari în opțiunile pe acțiuni din SUA urmează să expire vineri, ceea ce va fi cea mai mare înregistrată, despre care strategii au spus că este probabil să țină sub control volatilitatea pieței.

La 8:46 a.m. ET, Dow e-mini au crescut cu 67 de puncte sau 0,18%, S&P 500 e-mini au crescut cu 9,25 puncte sau 0,2%, iar Nasdaq 100 e-mini au crescut cu 47 de puncte sau 0,29%.

Dintre acțiunile unice, Tesla a scăzut cu 0,9% înainte de vârf, deoarece producătorul de vehicule electrice va pierde până la 7.500 de dolari credit fiscal federal pentru unele vehicule Model 3.

Pfizer a scăzut cu 6,4% după ce producătorul de medicamente a estimat venituri pentru 2024 sub așteptările de pe Wall Street, în timp ce Southwest Airlines a scăzut cu 2,0% după ce aceștia și-a majorat prognoza pentru costurile combustibilului pentru trimestrul al patrulea.

Take-Two Interactive Software a adăugat 2,3%, deoarece producătorul de jocuri video urmează să fie inclus în indicele Nasdaq 100, începând cu 18 decembrie, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel