Phil Rudd, AC/DC, condamnat la opt luni de arest la domiciliu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Phil Rudd, fostul toboşar al trupei AC/DC, a fost condamnat la opt luni de arest la domiciliu pentru posesie de droguri şi pentru că a ameninţat o persoană cu moartea.

Phil Rudd îşi va ispăşi pedeapsa la casa sa de pe malul mării din oraşul Tauranga, Noua Zeelandă, iar judecătorul Thomas Ingram, cel care a pronunţat sentinţa în cazul său, l-a avertizat pe fostul toboşar al AC/DC că va merge la închisoare dacă nu va respecta condiţiile impuse de instanţă, informează contactmusic.com.

Phil Rudd, în vârstă de 61 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, în aprilie, într-un tribunal din Noua Zeelandă, după cum a dezvăluit la momentul respectiv avocatul rockerului australian.

Pe perioada judecării procesului său, Phil Rudd a fost eliberat pe cauţiune şi s-a aflat sub control judiciar, după ce fusese arestat în noiembrie 2014.

Rockerul şi-a schimbat declaraţia iniţială - în decembrie 2014 a pledat nevinovat -, recunoscându-se vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de canabis şi amfetamine.

Citește și: Phil Rudd, fostul toboșar al AC/DC, sex în grup fără prezervativ. Ce spun prostituatele

Un al doilea cap de acuzare, ordonarea unui dublu asasinat, care se pedepseşte cu şapte ani de închisoare în Noua Zeelandă, a fost retras din cauza lipsei de dovezi.

În tribunalul din Tauranga, un oraş aflat la 200 kilometri de Auckland, rockerul a spus că accesul său de furie a fost cauzat de o serie de evenimente care au împiedicat lansarea albumului său solo.

"Această chestiune constă pur şi simplu într-o conversaţie telefonică furioasă. Asta a fost tot", a declarat Craig Tuck, avocatul rockerului australian.

Potrivit site-ului de ştiri Sunlive, Rudd ar fi încercat să determine asasinarea a două persoane şi a ameninţat-o cu moartea pe una dintre ele, la sfârşitul lunii septembrie.

Intervenţia poliţiştilor în cazul său a fost determinată de informaţii primite din partea unui cetăţean, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Phil Rudd s-a născut în Australia, dar locuieşte în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grupul hard rock în 1994, dar a rămas să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

El nu participă la actualul turneu mondial al trupei AC/DC, iar locul său a fost luat de Chris Slade, un fost toboşar al formaţiei australiene.

Înfiinţată în 1973, în Australia, de fraţii Malcoln şi Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat "Rock or Burst".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel