Pfizer a început testele pentru o pastilă de slăbit ce se administrează o dată pe zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Pfizer are planuri să demareze studiile clinice pentru o nouă versiune a pastilei sale pentru slăbit, danuglipron, care va fi administrată o dată pe zi, la sfârșitul acestui an. Compania a făcut acest anunț joi, după ce a abandonat varianta cu administrare de două ori pe zi.

Un nou tratament face parte din a doua generație de pastile pentru pierderea în greutate, dezvoltate în prezent de companii precum Eli Lilly și Novo Nordisk. Acesta promite să ofere pacienților o alternativă mai accesibilă la injecții.

Unii analişti se aşteaptă ca piaţa medicamentelor pentru pierderea din greutate, dominată în prezent de Wegovy de la Novo Nordisk şi de Zepbound de la Eli Lilly, să valoreze peste 150 de miliarde de dolari în vânzări anuale până la începutul anilor 2030.

Anul trecut, Pfizer a declarat că se concentrează pe dezvoltarea versiunii reformulate a danuglipron, după ce a renunţat la versiunea cu administrare de două ori pe zi, deoarece majoritatea pacienţilor s-au retras din etapa intermediară a studiului clinic, cu rate ridicate de efecte secundare, cum ar fi greaţă şi vărsături.

Compania a renunţat anterior la un alt tratament pentru slăbit, cu administrare zilnică, numit lotiglipron, din cauza problemelor legate de siguranţă, după ce acesta a crescut nivelul enzimelor hepatice la unii pacienţi.

Pfizer a declarat că primele rezultate ale studiului au susţinut administrarea unei doze unice zilnice

 

Pfizer a declarat joi că primele rezultate ale studiului au susţinut administrarea unei doze unice zilnice, fără a fi observate creşteri ale nivelului de enzime hepatice în cazul a peste 1.400 de voluntari adulţi sănătoşi.

Tratementele GLP-1 (peptidă-1 asemănătoare glucagonului), dezvoltate iniţial pentru diabetul de tip 2, imită acţiunea hormonului GLP-1 pentru reglarea glicemiei, încetinirea digestiei şi suprimarea apetitului. Amgen şi Viking Therapeutics sunt alte companii care lucrează la noua generaţie de medicamente pentru pierderea din greutate, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel