Petrolul Ploieşti a promovat în Liga I
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Petrolul Ploieşti şi-a asigurat din punct de vedere matematic promovarea în Liga I de fotbal, luni, după ce a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-0 (1-0), pe Stadionul ''Ilie Oană'', într-un meci din etapa a 9-a a fazei play-off a Ligii a II-a. 

Ambele goluri ale ploieştenilor, care revin în Liga I după o pauză de şase ani, au fost marcate de Mario Bratu (38, 48), primul cu un şut de la 25 de metri, iar al doilea din lovitură liberă. Octavian Grigore, o legendă a clubului Petrolul, a dat lovitura de start a meciului.

Petrolul a jucat din min. 58 în inferioritate, după ce atacantul Senad Jarovic a fost eliminat pentru lovirea cu cotul a lui Andrei Marc la un duel aerian.

Rezultate:

PLAY-OFF - Etapa a 9-a

Duminică 8 mai CSA Steaua Bucureşti - AFC Unirea 04 Slobozia 2-0 Luni 9 mai ACS Petrolul 52 Ploieşti - CS Concordia Chiajna 2-0 Marţi 10 mai AS FC Universitatea Cluj - AFC Hermannstadt (Cluj Arena - Cluj-Napoca, 19:30) Clasament 1. Petrolul Ploieşti 62 puncte 2. FC Hermannstadt 57 3. U Cluj 57 4. CSA Steaua 49 5. Concordia Chiajna 41 6.

Unirea Slobozia 40 Primele 6 clasate la finalul sezonului regular îşi dispută locurile de promovare într-un play-off. Partidele se joacă tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii I. CSA Steaua nu are drept de promovare.

Citește și - FCSB a bătut Craiova, dar speră la victoria oltenilor cu CFR. Reghecampf: Să-şi vadă de echipa lor

Laurenţiu Reghecampf, antrenorul celor de la CS U Craiova, a prefaţat meciul echipei sale cu CFR Cluj de etapa viitoare. În cazul unor rezultate favorabile, FCSB poate trece pe primul loc înaintea derby-ului pentru titlu. 

"Eu îmi reproşez că am pierdut acest meci. Eu sunt căpitanul echipei, al vasului, eu îi conduc pe jucători. Întotdeauna rezultatele sunt responsabilitatea mea.

(Reporter: Toni Petrea spunea că a controlat în prima repriză, că au avut mai multe ocazii şi că meritau să câştige) Foarte bine. Scoateți ocaziile pe care le-au avut, scoateți ocaziile pe care le-am avut noi, faceți dumneavoastră o analiză și după aia să-l întrebați pe Toni Petrea. Cred eu că mai bine e să-și vadă de echipa lui… să se concentreze de echipa lui și să nu aștepte ajutorul din partea noastră.

Nu ne interesează de lupta dintre FCSB şi CFR Cluj. Duminică vom încerca să mergem la Cluj şi să ne câştigăm punctele. N-au ei cum să-mi ceară mie nimic (n.r. dacă i-au cerut cei de la FCSB să o învingă pe CFR). Eu nu sunt angajat la FCSB. Eu îmi fac meseria la Craiova și mă deranjează anumite declarații pe care le fac, care au o conotație de non-fair-play și ar trebui să își vadă fiecare de părticica lui pentru că este un meci de fotbal". Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel