Petro Poroșenko: România și Polonia importă mai multe cereale din Rusia decât din Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Petro Poroșenko susține că România și Polonia importă mai multe cereale din Rusia decât din Ucraina.  

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, aflat la Congresul PPE de la București, a comentat protestele fermierilor care au loc în mai multe state UE, inclusiv în România, afirmând că aceste manifestații s-au intensificat ca urmare a propagandei și războiului hibrid Rusiei în Europa.

VEZI ȘI: Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, "ar ridica mâna" pentru ca Iohannis să ajungă liderul NATO

"Nu este pentru prima dată când Putin șantajează întreg continentul european. Dar nu va funcționa. Am două mesaje: nu aveți încredere în Putin. Este un fost ofițer KGB antrenat să mintă și nu va spune niciodată adevărul. Al doilea mesaj este: nu vă fie frică de Putin. Învățați din experiența Ucrainei. Toată lumea ne-a dat doar trei zile (în fața atacului Rusiei n.r.), dar luptăm de zece ani deja", a spus Petro Poroșenko pentru Antena 3 CNN.

Petro Poroșenko: Polonia și chiar România importă semnificativ mai multe cereale rusești decât ucrainene

Totodată, acesta a susținut că statele Uniunii Europene importă cereale din Rusia, în pofida războiului declanșat în februarie 2022, afirmând că România și Polonia importă mai multe cereale de la Moscova decât din Ucraina

"Vă rog, nu plecați urechea la propaganda rusă. Vă puteți imagina că Europa și, în particular, Polonia și chiar România importă semnificativ mai multe cereale rusești decât ucrainene? Suntem gata să monitorizăm cerealele ucrainene exportate, suntem gata să acceptăm o astfel de măsură din partea Comisiei Europene. Ați fi, în schimb, de acord să blocați importul de cereale rusești?", a declarat Petro Poroșenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel