Urmărește emisiunea live
Petre Ionel: VARZĂ! E timpul să vă treziți! - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Petre Ionel a scris un mesaj despre starea agriculturii românești.

Se anunță profit "#varză"...

La o producție record de varză, profitul se anunță a fi tot "varză" pentru agricultorii români. Speranțele acestora erau și în industria HoReCa, "paralizată" însă de autorități, în contextul pandemiei de Covid-19.


Legumicultorii vor ajunge să lase culturile neculese întrucât orice proces agricol înseamnă investiție. Se confruntă cu aceleași probleme ca toți agricultorii și fermierii romani: lipsa pieței de desfacere și dezinteresul total al autorităților în vederea susținerii comercializării și consumului de produse românești!


Varza românească se va strica pe câmp, iar noi vom prepara varză de la străini, căci autoritățile își bat joc de resursele produse pe meleagurile mioritice și implicit de poporul român!


În cel mai mare bazin legumicol din țară, la Lungulețu, producătorii stau cu remorcile pline de varză abia recoltată în piața comunală, iar spre finalul zilei sunt obligați să o vândă samsarilor la preț de nimic. Samsarii își triplează profitul, iar țăranii rămân cu bătăturile în palme de la muncă și... cam atât. Nu reușesc să își acopere nici măcar investiția, deși se estimează o producție de 40 de tone/hectar.


Este timpul să vă treziți, cei din Ministerul Agriculturii și din instituțiile județene care au menirea să îi sprijine pe micii producători!


Este timpul să facem loc în piețe și în supermarket-uri pentru agricultorii români!
Este timpul să valorificăm toate resursele pe care le avem, înainte să ne confruntăm cu criza economică.
Haideți să îi sprijinim pe țărani să se asocieze și împreună să asigure cele necesare pentru hrana poporului român, fără să mai fie nevoie sa apelăm la străini!


Avem o țară extrem de bogată, dar, din păcate, extrem de prost gestionată de cei din conducere...
Ne trezim? a scris Petre Ionel pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel