Petre Daea, despre votul opoziției la moţiunea de cenzură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Moţiunea de cenzură nu va trece, pentru că n-au voturi ca să treacă, a declarat, luni, la TVR 1, ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

'Moţiunea de cenzură nu trece pentru că n-are cum să treacă. N-au voturi ca să treacă moţiunea. Dacă le au, treaba lor. Vom vedea în momentul în care pun bilele respective. Guvernul Dăncilă nu e schilodit. Uitaţi-vă în programul de guvernare şi veţi vedea că eu, la Ministerul Agriculturii, n-am nicio întârziere. România a adus de la Uniunea Europeană prin agricultură 9 miliarde de euro, în doi ani şi nouă luni. A adus în economia ţării şi venit', a spus Daea. Întrebat despre disputele dintre premier şi preşedinte, ministrul Agriculturii a susţinut ideea că aceasta este 'o dispută incorectă'.

'După cum am văzut, când vrei să decredibilizezi pe cineva te foloseşti de tragedia asta de la Caracal pe care am văzut-o şi să o ridici la rang de politică. Mă refer la această dispută (între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, n.r.) care este incorectă pentru simplul motiv că eu nu mi-aş îngădui, ca om, să ridic aceste cazuri la nivel de politică pentru o campanie electorală', a afirmat demnitarul. Liberalii au anunţat, recent, prin vocea deputatului Ioan Cupşa, că moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă marţi, 1 octombrie, pentru ca pe 8 sau 9 octombrie actualul guvern să fie demis.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că moţiunea de cenzură nu va trece de Parlament, ea arătând că a mai văzut filmul veşnicei moţiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat şi dezbinat Opoziţia decât Guvernul. Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că sarcina principală a prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a întreprinde turnee electorale externe care 'nu aduc niciun beneficiu' României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel