Daea, despre problema momentului: La cumpăna nopţii, în minutul unu...
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Petre Daea a declarat că, în acest moment, există o situaţie dificilă în mai multe zone din România. 

Petre Daea a vorbit, vineri, la România Tv despre problema pe care au întâmpinat-o agricultorii în această perioadă. Seceta face ca semănatul să fie aproape imposibil cu plugurile, iar soluţiile sunt doar la fermieorii care au aparatură performantă.

"Este o obligaţie să facem lucrări suplimentare"

"Din nefericire, la semănat întâmpinăm greutăți, solul este aspru, nu permite introducerea plugului în câmp, îl scuipă pur și simplu. Nu putem să lucrăm cu plugul. Dar am văzut și sunt în teren fermieri care acționează cu discuri agresive(...) fermierii s-au dotat de-a lungul vremii și folosesc acum aceste utilaje. (...) Este o obligaţie să facem lucrări suplimentare de pregătire a solului. Agrilcultorii au lucrat tot timpul sub zodia riscului",a  declarat Petre Daea.

"Ştiu ce înseamnă o asemenea situaţie"

Ministrul Agriculturii susţine că nu este o este cazul să disperăm. "Nu trebuie să disperăm, fermierii lucrează intens, ei sunt conştienţi, am văzut peste tot o preocupare şi o încrâncenare care merită a fi apreciată şi în acelaşi timp să nu descurajăm şi să credem că ne oprim aici cu semănatul. Am trecut prin aceste secvenţe de-a lungul vieţii şi ştiu ce înseamnă o asemenea situaţie. Le transmit agricultorilor că pe data de 16, la cumpăna nopţii, în minutul unu dăm drumul la subvenţii pentru a le asigura banii necesari pentru această perioadă în aşa fel încât să facă lucrările la timp şi să aibă condiţii financiare convenabile pentru a putea executa lucrările speciofice acestei sperioade."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel