Peter Ferenc (UDMR): Sunt optimist! Cea mai mare prezență din istoria europarlamentarelor
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
UDMR
UDMR
Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, a declarat duminică seara, după anunţarea exit-pollurilor, că prezenţa la vot a fost una deosebit de mare şi că din punctul de vedere al UDMR, a fost cea mai mare prezenţă în istoria alegerilor europarlamentare.

"Momentan avem doar măsurătorile exit-pollurilor, care ne dau speranţe. Cred că au fost alegeri organizate deosebit de bine, prezenţa la vot a fost deosebit de mare şi consider că, din punctul de vedere al UDMR, a fost cea mai mare prezenţă în istoria alegerilor europarlamentare. Tot aşa putem să vedem că, într-adevăr, prezenţa la vot în toate regiunile a fost mult mai mare decât la datele anterioare. (...) Cred că a fost şi o campanie foarte bună, fiecare partid politic sau organizaţie politică, la fel ca noi, UDMR, a făcut o campanie foarte intensă. Consider că, într-adevăr, oamenii au simţit nevoia de a se duce la vot, de a se prezenta la urne şi de a lua o decizie referitoare la direcţia în care trebuie să se îndrepte România în perioada următoare. Este un lucru benefic, pentru că singura putere a persoanelor cu drept de vot este de a se prezenta şi de a pune ştampila pe un partid politic sau organizaţie politică ce a decis să îndrepte lucrurile într-un anumit sens. Într-adevăr, au fost prezentate mai multe proiecte europene, iar cei care s-au prezentat la vot au şi o idee în ce direcţie trebuie să se îndrepte Europa în perioada următoare", a declarat Peter Ferenc. 

Ferenc: Sunt optimist



Liderul UDMR Mureş a arătat că este optimist în privinţa rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare, întrucât electoratul Uniunii din judeţ s-a comportat bine. 

"Am urmărit prezenţa la vot şi am fost optimist, sunt în continuare optimist, dar trebuie să ne gândim şi pentru perioada următoare, totuşi, se termină când vor fi numărate şi ultimele voturi. Chiar dacă suntem optimişti, trebuie să aşteptăm şi rezultatele finale. Vreau să mulţumim în primul rând alegătorilor, care s-au prezentat în număr atât de mare la vot şi bineînţeles să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie electorală, primari, viceprimari, consilieri sau doar activişti. Consider că au fost alegeri reuşite. (...) În general, electoratul UDMR din judeţ s-a comportat bine, şi mobilizarea a fost foarte mare şi sunt multe localităţi unde prezenţa la vot a fost foarte mare. Înseamnă că toţi cei care s-au ocupat de mobilizare şi-au făcut în aşa fel treburile încât au reuşit să-i îndemne pe oameni să vină la vot. Cred că există o maturitate politică în baza căreia electoratul crede că are puterea de a decide, iar prezenţa la vot este mult mai mare", a mai spus Peter Ferenc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel