Peter Eckstein-Kovacs: UDMR să se delimiteze de rasismul lui Viktor Orban
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 26 iul 2022, 14:26
WhatsApp
Peter Eckstein-Kovacs
Peter Eckstein-Kovacs
Declarațiile făcute de  Viktor Orban la Băile Tușnad sunt rasiste, a declarat  la RFI avocatul Peter Eckstein-Kovacs, fost membru UDMR.

Viktor Orban a vorbit în week-end la Școala de Vară de la Băile Tușnad despre puritatea rasei maghiare și a criticat sprijinul oferit de UE Ucrainei în războiul cu Rusia.

Peter Eckstein-Kovacs spune că rasismul lui Viktor Orban îi dă fiori: ”Ceea ce reprezintă o noutate absolută pentru mine cel puțin este chestia rasială, ceea ce îmi produce frisoane și cred că nu numai mie, cu rase pure și cu rase impure în Europa (...). E rasism, rasism pur, ceea ce până acum nu a fost exhibat cel puțin de premierul Ungariei”, a declarat Peter Eckstein-Kovac la RFI.

Fostul membru UDMR crede că formațiunea ar trebui să spună clar dacă se delimitează sau nu de discursul rasist al lui Viktor Orban: ”UDMR-ul s-a cam lipit de FIDESZ și de partidul de guvernământ din Ungaria și aici, cum să zic, iarba nu-i mai place, dar tace (...). Partidele politice și presa trebuie să-i întrebe pe liderii UDMR, până când răspund: vă asimilați aceste valori, vă asimilați acest rasism? Uitați, se vorbește de puritatea rasei și nu a sărit imamul de la Constanța, dar nici cei de la Constantinopol.

Au sărit, în schimb, evreii din Ungaria, adică prim-rabinul Ungariei și Federația Comunităților Evreiești din Ungaria sunt pe undeva panicate, zic domnule, asta am trăit-o în Al Doilea Război Mondial, când vorbeam de rase superioare, de rase inferioare. Adică UDMR-ul trebuie întrebat până când se delimitează de aceste excese vizibile de pe Lună, cum ar zice domnul prim-ministru Orban”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?