Petele galbene de calcar de pe instalațiile sanitare sunt încăpățânate? Câteva produse din bucătărie te scapă ușor de ele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Petele galbene de calcar de pe instalații sanitare sunt încăpățânate. Câteva produse din bucătărie te scapă ușor de ele. Sursa - Pexels
Petele galbene de calcar de pe instalații sanitare sunt încăpățânate. Câteva produse din bucătărie te scapă ușor de ele. Sursa - Pexels
Care este cea mai bună soluție pentru a îndepărta petele galbene de calcar de pe instalații sanitare?

Instalațiile sanitare curate și strălucitoare sunt mândria oricărei gospodine. Dar pentru ca vasul de toaletă să arate îngrijit, trebuie să ai grijă constant de el. Pe lângă faptul că petele galbene și calcarul strică aspectul toaletei, ele provoacă, de asemenea, și un miros neplăcut.

 

Iată cum puteți scăpa de petele galbene de pe obiectele sanitare, folosind remedii populare. 

 

Mai întâi trebuie să înțelegeți motivele apariției unor astfel de pete. Cel mai adesea, petele apar din cauza apei dure de la robinet, a acidului uric, dar și a resturilor alimentare.

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Cel mai bine este să spălați toaleta în mod regulat, astfel încât placa să nu se acumuleze: cu cât este mai multă, cu atât este mai dificil să scăpați de ea.

Puteți preveni formarea îngălbenirii sau a calcarului instalând filtre de apă sau folosind tablete speciale de toaletă. 

Există un truc util pentru cei care doresc să își curețe rapid și eficient toaleta: închideți apa; goliți  rezervorul, aplicați un detergent de vase pe toată suprafața din interiorul rezervorului, lăsați să acționeze o oră. Apoi clătiți cu apă curată.

Folosiți bere ca îngrășământ pentru plante: vor crește sănătoase și vor înflori non stop

 

Diferiți acizi dizolvă perfect orice depuneri, inclusiv calcarul și pietrele urinare. De asemenea, puteți folosi oțet sau acid citric: luați hârtie igienică, udați-o cu oțet și așezați-o pe cele mai murdare zone. Lăsați să acționeze câteva ore, apoi clătiți cu apă.

De asemenea, puteți adăuga 2 plicuri de acid citric în rezervor și pe vasul de toaletă. Lăsați să acționeze 3-4 ore, apoi frecați energic cu o perie.

Gospodinele cu experiență spun acizii citric și acetic cele mai bune produse pentru curățarea instalațiilor sanitare.

Ce fac gospodinele franceze ca să scape de praf: trucul cu care uită săptămâni întregi de curățenie

 

O altă  opțiune este o combinație de oțet și sare sau oțet și bicarbonat. Trebuie să luați un pahar de oțet și să-l încălziți până la 40°C. Apoi dizolvați 1 linguriță de sare sau bicarbonat.

Aplicați amestecul rezultat pe suprafața instalației sanitare. Frecați soluția pe zonele foarte murdare cu o un burete. Închideți capacul toaletei și lăsați-l peste noapte, iar dimineața clătiți cu apă curată.

 

Cum să scapi de petele galbene din toaletă cu cola

 

Indiferent cum ar suna, dar băutura carbogazoasă populară îndepărtează perfect rugina și placa galbenă. Băutura conține acizi carbonic și fosforic, care oferă un efect de curățare excelent. Dacă doriți să utilizați această metodă, cumpărați 2 litri de cola și turnați băutura în vasul de toaletă.

Lăsați să acționeze 2-3 ore, apoi frecați energic instalațiile sanitare cu o perie și clătiți  cu apă caldă.

 

 

BONUS. Fă acest lucru o dată pe lună și chiuveta nu se va înfunda niciodată: trucul pe care doar instalatorii îl cunosc

 

Majoritatea gospodinelor acordă atenție prevenirii blocajelor din scurgere, pentru a evita un dezastru în bucătărie.

Pentru a scăpa de această problemă trebuie să faceți această procedură simplă doar o dată pe lună. Cu acest mod ușor, dar eficient, se poate descurca orice gospodină.

În primul rând, trebuie înțeles că blocajul din scurgerea de sub chiuveta de bucătărie se datorează grăsimilor și resturilor de mâncare.

Folosește un șampon ieftin în viața de zi cu zi: trucurile gospodinelor cu experiență

Pentru a preveni eventualele probleme, pregătiți o găleată plină cu apă fierbinte. Adăugați o lingură de detergent de vase și un pahar de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine conținutul găleții, astfel încât bicarbonatul să se dizolve bine.

Se toarnă puțin detergent de vase în chiuvetă și se lasă 5-10 minute, după care se toarnă  găleata cu soluția preparată.

Pe lângă prevenirea formării blocajelor, această procedură elimină și eventualele mirosuri neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel