Pesto roșu cu ardei copt și roșii uscate, rețeta. Cel mai bun sos pentru paste
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Dacă adori pastele, vei adora și acest sos. Este perfect! Iată cum se prepară pesto-ul roșu cu ardei copt și roșii uscate...

Ingrediente

500 g ardei copt tocat mărunt
15 roșii uscate
30 frunze busuioc proaspăt
160 g semințe de pin sau nuci
2-3 căței de usturoi tocați
100 g parmezan/pecorino ras
3-4 linguri ulei
suc de lămâie
sare
piper

Cum se prepară

Semințele de pin sau nucile se prăjesc puțin într-o tigaie la foc mic-mediu. Semințele de pin trebuie să fie aurii, iar nucile să se maronească ușor pe margini. Ardeiul copt și roșiile uscate se lasă la scurs de ulei. 

Într-un robot de bucătărie sau într-un mojar se adaugă ardeiul copt, roșiile uscate, uleiul, usturoiul și busuiocul. Se toacă până se ajunge la consistența dorită. Se adaugă și semințele de pin sau nuca și se mai toacă puțin, păstrând textura mai grosieră.

Sosul se scoate din robot și se pune într-un castron. Se adaugă parmezanul ras, zeama de lămâie, sarea și piperul. Pesto roșu se poate la frigider într-un borcan cu capac pentru maxim 5 zile.

BONUS:  Cum faci paste bolognese. Rețeta savuroasă

Ingrediente

 300 g spaghete
 400 g carne tocată de vită
 2 linguri ulei
 1 ceapă
 3-4 căţei de usturoi
 200 g ciuperci
 1-2 ardei graşi
 300 ml suc de roşii
 2 linguri pastă de tomate
 100 g caşcaval
 sare
 piper (piper verde)
 busuioc
 oregano
 1 foaie dafin

Cum se prepară

Spaghetele se fierb în apă cu sare atât cât este indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate, ardeiul gras şi ciupercile tăiate cubuleţe, pasta şi sucul de roşii. Se condimentează cu un vârf de cuţit de busuioc şi oregano, un praf de sare şi piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul, potrivit retete.unica.ro.

Sosul pentru paste bolognese se potriveşte la gust cu sare şi se serveşte imediat cu spaghetele fierte. Pentru a da un plus de savoare acestor paste bolognese, puteți presăra deasupra puțin parmezan și câteva frunzulițe de busuioc proaspăt.

Vezi și: Sos chimichurri pentru fripturi senzaționale. Rețeta argentiniană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel