Peștele nu se va lipi de tigaie în timpul prăjirii, dacă faci asta. Secretele bucătarilor au fost dezvăluite
Peștele prăjit este o opțiune grozavă pentru cină, fiind un preparat cu conținut scăzut de calorii. În același timp, este gustos și sănătos.
Peștele însă se poate lipi de tigaie, ceea ce strică aspectul produsului. Există unele trucuri simple care te ajută să previi problema.
Primul truc este să eviți să pui peștele umed în tigaie. După ce l-ai curățat și spălat, trebuie să usuci suprafața lui cu prosoape de hârtie.
Al doilea truc este să folosești făină pentru pane. Rulează peștele în făină, apoi trimite-l în tigaie.
Al treilea truc este să folosești tigaia „potrivită”. Dacă tigaia are un strat antiaderent, niciun produs nu se va lipi de suprafața fierbinte.
În al patrulea rând, nu economisi ulei vegetal pe care îl folosești în timpul prăjirii. Peștele ar trebui să pară înăbușit. Așa va fi suculent, gustos și nu va fi uscat.
Și temperatura corectă de prăjire este importantă. Trebuie să alegi un foc mediu. Pe un foc mare, peștele va arde, iar pe unul mic va fierbe, nu se va prăji și nu se va forma nici crusta aurie.
Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr
Și ultimul truc: nu acoperi tigaia cu un capac imediat după începerea prăjirii peștelui. Dacă îți este teamă că peștele va rămâne crud în interior, folosește capacul cu doar câteva minute înainte ca produsul să fie gata, adică când întorci peștele pe cealaltă parte.
Vezi și:
Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat
Vă prezentăm o rețetă delicioasă a unui aperitiv din hering.
Ingrediente:
file de hering (ușor sărat din conservă) - 2 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
castraveți murați - 2-3 bucăți,
măr verde - 1 bucată,
smântână de 15-20% - 300 grame,
hrean - 1 linguriță,
muștar - 2 lingurițe,
sos de soia - 2 linguri,
zahăr - 1 linguriță,
piper negru și mărar - după gust.
Preparare
Începeți cu sosul: într-un bol se pune smântâna, hreanul, muștarul, sosul de soia, zahărul. Amestecați. Nu adăugați sare, deoarece sosul de soia este deja sărat.
Tăiați ceapa în sferturi de rondele. Mărul se curăță de cotor și se taie felii. Castraveții murați se taie cubulețe, la fel și heringul.
Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu
Toate ingredientele se pun într-un bol și se asezonează cu sosul preparat. Tocați mărarul și adăugați-l în bol. Amestecați totul bine. Lăsați cel puțin o oră ca toate aromele ingredientelor să se pătrundă. Salata poate fi servită cu cartofi prăjiți sau, pur și simplu, cu pâine neagră. Poftă bună!
Vezi și:
BONUS. Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Dar dacă vrei să oferi familiei tale un preparat aromat încearcă această rețeta perfectă. Tarta cu dovlecei și ton este un preparat delicat, rafinat și gustos, care te va cuceri. Gustul legumelor se va combina bine cu aroma puternică a tonului, a măslinelor și a cașcavalului afumat.
Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă
Oferă acest aperitiv familiei și prietenilor, care vor rămâne impresionați.
Pentru această rețetă aveți nevoie de:
1 rulou - aluat de foietaj,
200 grame - ton,
o ceapă,
1 dovlecel,
100 grame de măsline negre,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
100 grame de smântână proaspătă,
ulei de măsline,
sare, piper - după gust.
Prepararea
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtia specială, udați-o și strângeți-o pentru ca să adere mai bine de fundul și marginile tăvii. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Clătiți dovlecelul, uscați-l și tăiați- fâșii. Curățați ceapa, feliați-o mărunt, apoi prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați și dovleceii în tigaie și gătiți-i câteva minute: aceștia trebuie să fie crocanți și al dente.
Între timp, tăiați cașcaval în cuburi. Întindeți aluatul de foietaj cu un sucitor până obțineți o foaie cu o grosime de ½ centimetru. Transferați foaia în formă și îndepărtați excesul de aluat.
Scurgeți tonul și distribuiți-l pe suprafața aluatului, apoi adăugați dovleceii și cașcavalul, iar la final măslinele fără sâmburi.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Bateți ouăle cu smântână, iar când amestecul este bine uniformizat, se adaugă sare și piper. Acoperiți tarta cu compoziția de ouă și smântână și coaceți 30 de minute. Când suprafața tartei devine aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News