„Niciodată nu mâncăm suficient pește, darămite sa mai facem și exces - de unde și îndemnul "nicio masă fara pește!" Chiar nicio masă, nu cred ca e posibil, dar merită saă profităm de sărbători. Și ca să nu existe nemulțumiri de genul "nu-mi place gustul pronunțat de pește" sau "mi se pare că e prea gras, grețos", vă propun rețeta mediteraneeană cu sos făcut din roșii, măsline, capere și usturoi.
Indiferent de felul de pește folosit, de la somon la crap, această variantă aduce o schimbare binevenită la capitolul gust, iar gătitul umed (cu sos) menține peștele suculent și ușor de digerat. Prezența roșiilor crește absorția fierului, dar aduce beneficiu și la capitolul aspect, preparatul căpătând un aer de sărbătoare.
Drept garnitură sunt potriviți cartofii la cuptor sau piure, ca să echilibreze aciditatea roșiilor, însă puteți face orice combinație doriți. Important e sa ne amintim sa mâncăm pește măcar de 2ori/săptămână", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe contul ei de Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați